Heat'in yeni kadrosu Bulls'un rekorunu geçebilir mi?

Heat'in 2010-11 kadrosu, Bulls'un 1995-96 kadrosuyla kırdığı rekora göz dikti.

NTV Spor 11.09.2010 - 12:46
Heat'in yeni kadrosu Bulls'un rekorunu geçebilir mi?

2010-2011 sezonunda TNT'de basketbol maçlarını yorumlayacak olan NBA'in efsane isimlerinden Steve Kerr, LeBron James-Chris Bosh-Dwyane Wade'li kadrosuyla ön plana çıkan Miami Heat'in, Kerr'lü dönemde Chiaco Bulls'un kırdığı 72 maçlık galibiyet rekorunu kırıp kıramayacağı üzerine yorum yaptı. Chicago Bulls 1995-96'da normal sezonda 72 maç kazanarak kırılması çok zor bir rekora imza atmış ardından da finallerde SuperSonics'i devirerek şampiyon olmuştu.

Steve Kerr gibi yorumculuk da yapan yapan Houston Rockets'ın eski antrenörü Jeff Van Gundy'nin Miami Heat'in elindeki kadroyla Chicago Bulls'un 72 maçlık galibiyet rekorunu kırabileceğini ifade etmesi üzerine açıklama yapan Kerr, Jeff Van Gundy ile aynı fikirde olmadığını hatta bunun mümkün olmadığını dile getirdi.

"Ben bunu yaşadım ama bu başarı bir daha gerçekleşmeyecek" diyen Kerr, "Bu açıklamam belki bencilce gelecek ama ben bu rekorun kırılmamasını istiyorum. Ben bu tarihin bir parçası olmaya devam etmek istiyorum. Bu sadece yetenekle ilgili, yıldız isimlerle, takım kurmakla ilgili bir şey değil. Bu sonuna kadar götürebilmek, takım olmakla ilgili. Ben nelerin yolunda gittiğini, nelerin ihtiyacımız olduğu gibi sonuçlandığını çok iyi biliyorum ve bunların tekrarlanacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Ancak Kerr'in bu düşünceleri bir yana Miami Heat, 2010-2011 için olduşturduğu kadroyla daha maça bile çıkmadan şampiyon olarak görülmeye başladı.

Dwayne Wade'e free-angent'ken imza attıran ve LeBron James ile Chris Bosh'u kadrosuna katarak büyük sansasyon yaratan Miami Heat, bu 3 süper yıldız dışında Carlos Arroyo, Zydrunas Ilgauskas, Juwan Howard ve Eddie House gibi isimleri de kadrosunda bulunduruyor.

1995-96'da 72 galibiyet ve sadece 10 mağlubiyetle normal sezonu tamamlayan Chicago Bulls, o sene normal sezonu 64 galibiyetle tamamlayan Seattle SuperSonics ile NBA Finallerinde karşılaşmış ve 4-2'lik seriyle NBA şampiyonu olmuştu. Bulls efsanesi Michael Jordan da En Değerli Oyuncu (MVP) ödülüne layık görülmüştü.

Şimdi gözler 26 Ekim 2010'da başlayacak ve 13 Nisan 2011'de sona erecek 2010-2011 NBA sezonunda Miami Heat'in yeni yıldızlarıyla neler yapabileceğine çevrildi.

Dwyane Wade, LeBron James ve Chris Bosh'lu kadrosuyla Chicago Bulls'un altın dönemiyle kıyaslanan Miami Heat'in, şampiyonluğun 1 numaralı favorisi olarak görülmesinin yanı sıra Bulls'un 72 maçlık galibiyet rekorunu kırıp kıramayacağı NBA'de günün konusu olmuş durumda.
###Contest-124###

Sayfa Yükleniyor...