Hido yeniden Orlando'da

NBA’de Orlando Magic ile Phoenix Suns, 6 oyuncunun dahil olduğu bir takasa imza attı.

NTV Spor 18.12.2010 - 22:16
Hido yeniden Orlando'da

NBA'de zor günler geçiren Phoenix Suns ile Orlando Magic, 6 oyuncunun dahil olduğu dev bir takasa imza attı.

Bu takasla birlikte Hidayet Türkoğlu, NBA finali oynadığı eski takımı Orlando Magic'e geri döndü.

Takasala Hidayet Türkoğlu, Jason Richardson ve Earl Clark, Orlando'ya giderken, Phoenix de Vince Carter, Marcin Gortat, Mickael Pietrus ve 2011 birinci tur draft hakkıyla bir miktar para aldı.

Öte yandan Orlando Magic, yıldız oyuncusu Rashard Lewis'i Washington Wizards'a gönderirken, Washington Wizards'ın sorunlu yıldızı Gilbert Arenas'ı kadrosuna ekledi.

Orlando Magic ile 2009 yılında NBA finali oynayan Hidayet Türkoğlu, geçen sezonun başında Toronto Raptors'a transfer olmuştu.

Toronto'da beklentileri karşılayamayan milli basketbolcu, bu sezona ise Phoenix Suns formasıyla başladı. Ancak Hidayet, Orlando'daki performansının yine uzağında kaldı. Ligde beklentilerin altında kalan Orlando ile Phoenix büyük bir takas için el sıkışınca, Hidayet yeniden yıldızının parladığı eski takımına geri döndü.

Bu takasa göre Orlando Magic, Hidayet'in yanı sıra, skorer guard Jason Richardson ve oyun kurucu Earl Clark'ı kadrosuna kattı. Phoenix ise Hidayet'in yerini doldurması için transfer edilen Vince Carter ile birlikte, Polonyalı pota altı oyuncusu Marcin Gortat, Fransız forvet Mickael Pietrus, 2011 draftında ilk tur seçim hakkı ve bir miktar nakit para aldı.

Orlando'nun takas harekatı bununla da sınırlı kalmadı. Magic, bu sezon bir türlü beklentileri karşılayamayan Rashard Lewis'i Gilbert Arenas karşılığında Washington Wizards'a gönderdi.

Orlando koçu Stan Van Gundy'nin sisteminde vazgeçilmez oyuncu haline gelen Hidayet'in eski yuvasında nasıl bir performans göstereceği şimdiden merakla bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...