Zaza Pachulia Galatasaray'da

NBA'de Atlanta Hawks forması giyen Zaza Pachulia, NBA'de devam eden lokavt süresi sona erene kadar Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray forması giyecek.

NTV Spor 07.10.2011 - 12:14
Zaza Pachulia Galatasaray'da

Euroleague'e katılmaya hak kazandıktan sonra kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına devam eden Galatasaray, NBA'de Atlanta Hawks forması giyen Gürcü basketbolcu Zaza Pachulia'yı lokavt süresi dolana kadar renklerine bağladı.

Galatasaray'ın bu transferinin ardından NTV Spor yorumcusu İhsan Bayülken, Cimbom'un transferini NTVSpor.net'e yorumladı. Bayülken, Galatasaray'ın çok doğru bir hamle yaptığının altını çizdi.

İHSAN BAYÜLKEN'İN ZAZA TRANSFERİNE YAPTIĞI YORUM
"Çok doğru bir takım oyuncusu. Zaten Gürcistan'da da oynarken NBA'deki rolünden memnun olmadığını Avrupa basketbolunu özlediğini söylemişti. En olgun döneminde Galatasaray takımının da ihtiyacı olan pozisyonda, doğru bir birliktelik içerisine girecekler."

GALATASARAY'IN BU SEZON RENKLERİNE KATTIĞI İSİMLER
Sarı Kırmızılı ekip, Zaza'dan önce Beşiktaş'tan Cevher, Anadolu Efes'ten Ender, Philadelphia 76ers'dan Songalia, Olimpiakos'tan Gordon, Karşıyaka'dan Furkan ve Barcelona'dan Lakovic'i transfer etmişti.

KISACA ZAZA PACHULIA
20 Şubat 1984 doğumlu olan Gürcü yıldız, Türk pasapostuna da sahip. Ülkerspor alt yapısından yetişen Zaza, 1999-2003 yılları arasında Ülkerspor'da oynadı ve 2003'te NBA kariyerine başladı. Orlando Magic, Zaza'yı 2003'te 2'inci tur 43'üncü sıradan seçti. Zaza, 2004-2005'te Milwaukee Bucks forması giydikten sonra 2005'te Atlanta Hawks'a transfer oldu.

2.11 boyunda ve pivot pozisyonunda oynayan Zaza, 2011 Avrupa Şampiyonası'nda Gürcistan adına maç başına 13.6 sayı ve 4.4 ribaund ortalamasıyla oynadı. Zaza, Eurobasket 2011'de ilk beş maça çıktıktan sonra son 3 maçı yaşadığı sakatlık sebebiyle kaçırdı.

Sayfa Yükleniyor...