Abdullah Avcı'dan Beşiktaş ve final yorumu

Fatih Karagümrük'ü 4-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde Beşiktaş'ın rakibi olan Trabzonspor'da, teknik direktör Abdullah Avcı siyah beyazlı takımla oynayacakları maç hakkında konuştu. Abdullah Avcı, Karagümrük karşısında bordo mavililerin ilk golünü attıktan sonra sakatlanarak oyundan çıkan Onuachu'nun sağlık durumu hakkında bilgi de verdi.

Haber Merkezi - NTV Spor 08.05.2024 - 23:12
Son Güncelleme: 08.05.2024 - 23:21
Abdullah Avcı'dan Beşiktaş ve final yorumu

Teknik Direktörü , 'ü 4-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kaldıklar maçla ilgili açıklamalarda bulundu.

"HARİKA BİR İKİNCİ YARI"

A Spor'a konulan Abdullah Avcı, karşılaşmanın genel değerlendirmesiyle ilgili olarak, "Başından sonuna kadar kazanmayı istedik. Baskıyı yönlendirmeyi yapamadık, bir şey üretemedik ilk yarıda. İkinci yarının başında doğru yönlendirmeli baskıyı yaptık. Oyun disiplinine sadık kaldık. Oyunun her anını doğru oynamak gerek. 4-0'dan sonra bile oyun disiplininden kopmadık. Harika bir ikinci yarı. Sezon başından bu yana inişlerin çıkışların olduğu bir sezon oldu. Finali sonra konuşacağız. Hafta sonu oynayacağımız İstanbulspor maçına bakacağız. Finalin de keyfini çıkarmak istiyoruz. 9 kere kupayı almış Trabzonspor bunu tekrar müzesine götürmek isteyecektir. Karagümrük'e bundan sonraki maçlarda başarılar." ifadelerini kullandı.

ONUACHU'NUN SAĞLIK DURUMU

Avcı, sakatlanarak oyundan çıkan Onuachu'nun sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine "Onuachu'nun belinde bir kilitlenme olmadığını düşünüyorum doktordan aldığım bilgiler doğrultusunda. Hafta sonunda oynayacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.

"GELECEK SEZONKİ YAPILANMANIN BÜYÜK BİR KISMI MAYIS AYINDA OLACAK"

Bordo mavili teknik adam, gelecek sezona dair kadro yapılanması hakkında "Gelecek sezonki yapılanmanın büyük bir kısmı mayıs ayında olacak. Bu sadece transfer olarak düşünülmesin. Sürdürülebilir bir oyun ve ekonomi için başkan da ben de yoğun bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

BEŞİKTAŞ YORUMU

Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası finalindeki rakipleri 'ın durumuyla ilgili bir soru üzerine ise "Ligimizin dört büyük takımından bir tanesi ve zengin bir oyuncu kadrosuna sahip. Onlar da bu sezonu kupayla kapatmak isteyecektir. Umarım bunun karşılığını biz alırız. Umarım güzel oyunların olduğu bir final olur." diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedeflediklerini söyledi.

Avcı, VavaCars Fatih Karagümrük ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan ve 4-0 kazanarak tur atladıkları yarı final rövanş maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İnişli çıkışlı bir sezon geçirdiklerini dile getiren Avcı, "Bizim için sezonun en önemli maçlarından bir tanesiydi. Ulaşılabilir koyduğumuz hedef lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası'nı kazanmaktı. Trabzonspor, bu ülkenin en güçlü takımlarından bir tanesi. Tarihimizde 9 kez aldığımız Türkiye Kupası'nı 10. kez müzemize götürmeyi istiyoruz." diye konuştu.

Kazanarak tur atladıkları için mutlu olduklarını aktaran tecrübeli teknik adam, "Hedeflerimizden bir tanesi finale kalmaktı. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Benim kariyerimdeki üçüncü Türkiye Kupası finalim olacak. Umarım bunun karşılığını alırız. Trabzonspor tarihinde Ahmet Suat Özyazıcı bütün kupaları alan bir teknik direktördü. Umarım bu bana da nasip olur." ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...