Avrupa Ligi'nde yarı final: Leverkusen rekor için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde finale kalan takımlar yarın oynanacak maçların ardından belli olacak. Avrupa Ligi'nde Atalanta, Marsilya, Bayer Leverkusen ve Roma finale kalabilmek için sahaya çıkacak.

Haber Merkezi - NTV Spor 08.05.2024 - 11:06
Avrupa Ligi'nde yarı final: Leverkusen rekor için sahaya çıkıyor

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasının yarı finalinde -Olimpik ve - maçları oynanacak.

İlk maçı 2-0 kazanan Almanya ekibi Bayer Leverkusen, İtalya'nın Roma takımını Leverkusen kentindeki BayArena'da oynanacak rövanşta ağırlayacak.

İtalya temsilcisi Atalanta ise Fransa ekibi Olimpik Marsilya'yı 1-1 beraberlikle biten ilk maçın rövanşında Bergamo şehrindeki Gewiss Stadı'nda konuk edecek.

İki karşılaşma da TSİ 22.00'de başlayacak. Bayer Leverkusen-Roma maçı TV8,5'tan, Atalanta-Olimpik Marsilya mücadelesi ise EXXEN'den naklen yayımlanacak.

UEFA final maçı, 22 Mayıs'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılacak.

BAYER LEVERKUSEN REKOR KIRABİLİR

Bundesliga'da daha önce şampiyonluğunu ilan eden Bayer Leverkusen, hafta sonu deplasmanda Eintracht Frankfurt'u 5-1 mağlup etti. Bu sezon tüm kulvarlarda yenilmezlik serisini 48 maça çıkaran Bayer Leverkusen, puanını 84 yaptı.

Bu sonuçla, Xabi Alonso'nun öğrencileri, Aralık 1963-Şubat 1965 tarihlerinde Portekiz ekibi Benfica'ya ait 59 yıldır kırılamayan 48 maçlık yenilmezlik rekoruna ortak oldu.

Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Roma'ya karşı mağlubiyet almazsa 49 maçlık yenilmezlik rekorunu ele geçirecek.

Sayfa Yükleniyor...