Milli mayoyu bıraktı!

Dünya Şampiyonası'nda ilk maçında yenilen Gökhan Yavaşer milli mayoyu bıraktığını açıkladı.

NTV Spor 12.09.2010 - 12:07
Milli mayoyu bıraktı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 84 kiloda mücadele eden ve ilk müsabakasında yenilerek hayal kırıklığı yaşatan Gökhan Yavaşer, bundan sonra milli mayoyu giymeyeceğini ve Sudan Milli Takımı'nda antrenör olarak görev yapacağını açıkladı.

Halen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde (GSGM) sportif uzman olarak görev yapan Gökhan Yavaşer, GSGM ile Sudan Spor Bakanlığı arasında daha önce imzalanan protokol doğrultusunda, bu ülkenin serbest güreş milli takımını çalıştıracağını söyledi.

Moskova'daki Dünya Şampiyonası öncesi, GSGM ve Güreş Federasyonu yetkililerinin kendisine Sudan'da antrenör olarak çalışma teklifini ilettiğini ve bu öneriyi kabul ettiğini anlatan Yavaşer, "Kariyerimde Avrupa şampiyonluğu,

Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü bulunuyor. Bir madalya da dünya şampiyonasında alarak milli takıma veda etmek istedim, ama olmadı. Burada gördüm ki; artık eski performansımdan uzaktayım. Psikolojik olarak da kendimi Sudan Milli Takımı antrenörlüğüne hazırlamışım. Ayrıca zaten, rakiplerim de artık beni çözdü. Ne zaman ne yapacağımı biliyorlar. Bu durumda en doğrusu milli takımı bırakmak" diye konuştu.

Gökhan Yavaşer, 84 kiloda başta Fırat Binici ve Muharrem Erşahin olmak üzere yetenekli sporcuların bulunduğunu, Türkiye'nin bu sıklette sıkıntı yaşamayacağını vurguladı.

Yavaşer, Sudan Milli Takımı'nda eski milli sporculardan Ramazan Demir ile birlikte görev yapacaklarını belirterek, bu ülkede öncelikle minder güreşini yerleştirmek ve altyapı kurmak için çaba harcayacaklarını bildirdi. Gökhan Yavaşer, Sudan'daki görevi için Uluslararası Güreş Federasyonları Birliğinin (FILA) kendisine yaklaşık bin dolar maaş ödeyeceğini ve ayrıca GSGM'den görevlendirme ile gittiği için maaşının yanı sıra harcırah alacağını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...