Tarih yazdılar!

Büyük bir sürprize imza atarak tarihinde ilk kez La Liga'da mücadele etme hakkı kazanan Eibar varlık savaşı veriyor. Sadece 27 bin nüfuslu küçük bir kasabanın takımı olan Eibar, La Liga'da oynayabilmek için ağustos ayına kadar 1.7 milyon euro toplamak zorunda...

NTV Spor 27.05.2014 - 14:24
Tarih yazdılar!

Bu sezon futbolda paranın her şey demek olmadığını gösteren tek takım Atletico Madrid olmadı.

İspanya 2. Ligi'nde mücadele eden Eibar gözlerden uzakta futbol tarihinin en önemli başarılarından birinin altına imza attı. Sadece İspanya'da değil; dünyanın dört bir yanında kulüpler borç batağında çırpınırken, tek kuruş borcu olmayan, oyuncularına çok para veremese de sözünü verdiği ödemeleri bir gün bile aksatmayan Eibar, tarihinde ilk kez La Liga'da mücadele etmeye hak kazandı.

Ancak sadece 27 bin nüfuslu küçük bir kasabanın takımı olan Eibar için sahada bileğinin hakkıyla verdiği mücadele La Liga'da oynaması için yeterli olmayabilir. Maçlarını ortalama 3 bin seyirci karşısında oynayan Eibar'ın kasasında La Liga'da yer alabilmesi için 2.2 milyon euro bulunması gerekiyor. Ancak Xabi Alonso'nun yetiştirdiği; David Silva'nın bir dönem kiralık olarak oynadığı bu küçük kulübün kasasında sadece 500 bin euro bulunuyor.

Bu da Eibar'ın La Liga'da mücadele edebilmesi için ağustos ayına kadar 1,7 milyon euro toplaması gerektiği anlamına geliyor. Aksi taktirde takıma yeniden 2. Lig yolu görünecek. Yönetim, kulüp hisselerini satışa çıkarmış durumda... Yine de hisse satışından bu kadar yüksek bir gelir elde edilmesi zor görünüyor.

Eibar son çare olarak eski oyuncusu Xabi Alonso ya da dış yatırımcıların kendisine yardım eli uzatmasını bekleyecek. Bakalım bu küçük Bask kulübü gelecek sezon La Liga'da mücadele edebilecek mi?

Sayfa Yükleniyor...