Collina dönüyor!

Dünyaca ünlü eski İtalyan hakem Collina, UEFA Hakem Atama Kurulu Başkanlığına geçiyor.

NTV Spor 04.07.2010 - 10:47
Collina dönüyor!

Dünyaca ünlü eski hakem Pierluigi Collina, İtalya Futbol Federasyonu bünyesindeki Hakem Atama Kurulu başkanlığından, UEFA Hakem Atama Kurulu'nun başına geçecek olması sebebiyle ayrıldı.

İtalya Birinci ve İkinci Futbol Ligi (Serie A ve B) hakemlerinin tayin edildiği komitenin başkanlığını yapan Pierluigi Collina'nın, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'nin kendisine UEFA Hakem Atama Kurulu Başkanlığını teklif etmesi nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtildi.

2010-2011 sezonuyla birlikte İtalya'daki görevinden ayrılacak Pierluigi Collina, ''Buradaki görevimi, UEFA'daki çok önemli bir görev nedeniyle bırakıyorum. UEFA Hakem Atama Kurulu'nun başına geçeceğim. Bundan sonra Avrupa Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve milli takımlar düzeyindeki Avrupa Şampiyonası'nda hakemlerin tayininden sorumluyum'' dedi.

Collina, bu kararını İtalya Hakemler Birliği Başkanı Marcello Nicchi ile beraber düzenlediği basın toplantısında açıklarken, birlik başkanı Nicchi de hakeme atama kuruluna yapmış olduğu katkılardan dolayı Collina'ya teşekkür etti.

Nicchi, İtalya Hakem Atama Kurulu'nun başına geçecek yeni ismin, 8 Temmuz Perşembe günü açıklanacağını bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...