İrmatov'un gözü Türkiye'de

Özbek hakem Ravşan İrmatov, Türkiye'deki maçları yönetebileceğini söyledi.

NTV Spor 19.07.2010 - 16:51
İrmatov'un gözü Türkiye'de

Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın bitişinin ardından Taşkent'e dönen Ravşan İrmatov ve yardımcısı Rafael İlyasov, Özbekistan Futbol Federasyonu binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan İrmatov, "Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Özbekistan Futbol Federasyonu'na bu konuda bir teklif gelmesi ve her iki federasyonun anlaşması halinde, Türkiye Süper Lig maçlarını yönetmeye hazır olduğunu ve böyle durumların artık dünya futbolunda sıkça görüldüğünü" ifade etti.

Dünya Kupası'nda 5 maç yöneten İrmatov, tüm maçların zorlu geçtiğini, buna rağmen her maçı en yüksek titizlik ve dikkatle yönetmeye çalıştıklarını belirtti.
        
Dünya Kupası resmi açılış maçının kendilerine verilmesinin ardından basın organlarının "33 yaşındaki hakem açılış maçını yönetebilir mi?", "Özbekistan'da futbol mu var?" sorularını sorduğunu ve kendilerinin eleştirildiğini söyleyen İrmatov, ancak açılış maçının
ardından birçok basın organının kendilerini desteklemeye başladığını kaydetti.

Gazetecilerin, Dünya Kupası'nda yönettiği maçlarda futbolcularla neler konuştuğunu sorması üzerine İrmatov, bazı futbolculara "sana nasıl futbol oynandığını öğretmiyorum, sen de bana nasıl hakemlik yapılacağını öğretme" dediğini söyledi.

İrmatov, Dünya Kupası'nda hangi takımı desteklediği sorusuna, "Her maçta sadece ve sadece hakemleri desteklediği" yanıtını verdi.

Asya ülkelerinde futbolun her zaman Avrupa futbolunun gölgesinde kaldığını ifade eden İrmatov, buna rağmen, Dünya Kupası'nda yönettiği maçlarla kendilerini ispat etmeye çalıştıklarını belirtti.

Basın toplantısının ardından gazeteciler İrmatov ve İlyasov ile anı fotoğrafı çektirdi. 33 yaşındaki FIFA kokartlı Özbek İrmatov, 2010 Dünya Kupası'nda en çok maç yöneten hakem olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...