Houllier Owen'ı kadrosunda görmek istiyor

Aston Villa'nın yeni patronu Houllier, Owen'ı takıma katmak istediğini ifade etti.

NTV Spor 16.09.2010 - 09:50
Houllier Owen'ı kadrosunda görmek istiyor

Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'nın yeni hocası Gerard Houllier, Manchester United'ın gol ayağı Michael Owen'ı takımında görmek istediğini açıkladı.

Fransa Futbol Federasyonu ile anlaşarak federasyondaki görevinden istifa eden ve gelecek hafta Aston Villa'nın başındaki görevine başlayacak olan Houllier, Manchester United'ın forveti Owen ile yakından ilgilendiğini ifade etti. Martin O'Neill'ın Villa'daki görevinden istifa etmesinden sonra Premier Lig ekibiyle anlaşan Houllier, İngiliz yıldız ile Liverpool'da birlikte görev yapmıştı.

Houllier'in Liverpool'un başında olduğu dönemde 'Kırmızılar', UEFA Kupası'nı kazanmış ve Owen da 2001'de 'Avrupa'da Yılın Futbolcusu' ödülüne layık görülmüştü.

Fransız teknik adam, Canal+'a yaptığı açıklamada, "Owen her zaman aklımda olan biri. Owen'ı hem bir futbolcu hem de bir birey olarak çok beğeniyorum. Owen'ı en son 4 Eylül'de izledim ve gördüm ki bacaklarında hala o güç var ve gerçek performansının sadece yarısını kullanıyor" dedi.

Houllier'in Liverpool'dan ayrılmasından sonra 'Kırmızılar'dan Real Madrid'e transfer olan Owen, oradan da Newcastle United'a geçmişti. Sakatlıklar sebebiyle tehlikeye giren kariyerinde boşta kalan Owen, son olarak sürpriz bir şekilde Sir Alex Ferguson'un hamlesiyle Manchester United'a transfer olmuştu. Geride kalan sezonda ManU'da 9 gole imza atan Owen, yaşadığı sakatlık sebebiyle Şubat'ta sezonu kapatmıştı.

Owen'a olan ilgisini saklamayan ve İngiliz yıldızı Villa'da görmek isteyen Houllier'in Fransa Milli Takımı ve Lyon'un eski kondisyon antrenörü Robert Duverne de Aston Villa'ya getirmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...