"Beni kazanan Rijkaard'dır"

Barcelona'nın yıldızı Xavi, Galatasaray'ın eski teknik direktörü Rijkaard'dan övgüyle bahsetti.

NTV Spor 04.11.2010 - 19:54
"Beni kazanan Rijkaard'dır"

Barcelona ve İspanya Milli Takımı orta sahasının yıldızı Xavi, şu ana kadar çalıştığı teknik adamlar içinde, taktiksel açıdan kendisine en büyük ilham kaynağı olan ismin Frank Rijkaard olduğunu söyledi. FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Xavi, şu anki pozisyonunda kendisini görevlendiren ilk teknik adamın da Rijkaard olduğunu belirtti.

İspanyol yıldız “Beni gerçek anlamda kazanan kişi Frank Rijkaard'dır. Daha öncesinde Radomir Antic pozisyonumu biraz öne taşımış, Charly Rexach da iki yönlü oyunuma katkıda bulunmuştu. Ancak, şu anki pozisyonumda oynamamı isteyen kişi Rijkaard'dır. Zorlanacağımı düşünüyordum, ama sonradan anladım ki; benim doğal pozisyonum buydu”.  şekinde konuştu.
 
Rijkaard'ın teknik adamlığını da değerlendiren İspanyol yıldız, Hollandalı çalıştırıcının zaman zaman, oyuncularına çok yakın olmanın dezavantajlarını yaşadığını ifade etti. Xavi “Belki de teknik direktör olmak için fazla iyi bir insandı. Ama o teknik adamlıkta da mükemmeldir. Güçlü bir karakteri vardır. Bunu göstermeye çalıştığını söylemiyorum ama insanları anlama konusunda çok iyidir ve bu konuda büyük çaba gösterir. Yine de bazen oyuncularıyla arasına bir çizgi çekse iyi olurdu diye düşünüyorum. Futbol ve taktik açısından konuşmak gerekirse; gelişimime büyük katkıda bulunmuş ve bana çok şey öğretmiştir.” dedi.

İspanyol yıldız, takım arkadaşı Messi ve Barcelona altyapısından yetişen Arsenalli Cesc Fabregas'la ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Messi'yi 'En iyilerin en iyisi' olarak niteleyen Xavi, Fabregas için de "O, Barcelona genlerine sahip. Bu felsefeyle büyüdü. Dolayısıyla, insanların ikimizin birlikte oynayamayacağına yönelik görüşlerine sadece gülüyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...