Roberto Carlos: Türkiye'de çalışabilirim

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Roberto Carlos, 14/16 kuşağında NTV Spor'a konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan Carlos, Türkiye'de çalışabilirim dedi. Fenerbahçe'nin başarılarından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Brezilyalı yıldız, Schuster için çok açık sözlü derken Guti hakkında kısa ve öz konuştu: "O bir fenomen."

NTV Spor 23.02.2011 - 14:35
Roberto Carlos: Türkiye'de çalışabilirim

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Brezilya'da Corinthians forması giyen ve kısa süre önce de Rusya Premier Lig ekiplerinden Anzhi Makhachkala takımına transfer olan Roberto Carlos, 14/16 kuşağında NTV Spor'da canlı yayın konuğu oldu ve Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı.

DÜNYA YILDIZI CARLOS ARTIK RUSYA'DA
Ülkesinde União São João, Atlético Mineiro ve Palmeiras formaları giydikten sonra Avrupa'ya gelen ve İtalyan ekibi Inter'te bir sezon geçirdikten sonra Real Madrid'e transfer olan Carlos, La Liga ekibindeki performansıyla sol kanatın dünya üzerindeki en başarılı isimlerinden biri oldu. Real Madrid'de 370 maça çıkan ve 47 gol kaydeden Carlos, 10 yılı aşan İspanya kariyerinden sonra 2007'de Fenerbahçe tarafından transfer edildi. Sarı-lacivertli ekipte 2 yıl oynayan ve 65 maçta 6 gol kaydeden Carlos, Fenerbahçe'nin ardından ülkerine geri dönerek Corinthians'a imza attı. Corinthians'ta 35 maça çıkan 37 yaşındaki Carlos'un şimdiki durağı ise Rusya Premier Ligi ekibi Anzhi Makhachkala.

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"
Rusya'ya gelme sebebim, hedeflerinin büyük olması. Takımım Anzhi Makhachkala, Rusya Premier Lig'inde şampiyon olmak istiyor. Ben de hala formumdayım ve şampiyonluk için elimden geleni yapacağım.

"2.5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADIM"
Kafamda 40-41 yaşlarına kadar oynamak var. Sahadan beni atmalarına gerek kalmadan futbolu bırakacağım. Şu anda 2.5 yıllık sözleşme yaptım ve bu sürede üst düzey bir performans sergileyebileceğime inanıyorum.

"TÜRKİYE'DE BİR TAKIMLA ÇALIŞABİLİRİM"
Öncelikle Anzhi'deki kontratımı tamamlamak. Daha sonrasında idari ya da teknik direktör yardımcılığı ya da teknik direktörlük düşünüyorum. Real Madrid'in elçisi olma durumum var. FIFA ve UEFA da var. Futbolu bıraktıktan sonra yönetim alanına geçtiğimde Türkiye'de bir takımla da çalışabilirim. Türkiye'yi çok seviyorum. Ancak önceliğim söylediğim gibi Anzhi'de başarılı olmak.

"BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİ ÇOK İYİYDİ"
Fenerbahçe'den ayrıldığım günden beri Türk futbolunu yakından takip ediyorum. En son Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini izledim. Oynanan futbolu çok beğendim. Maçları zaman zaman canlı zaman zaman da internetten takip ediyorum. Oynadıkları 11'lere kadrolara neler yaptıklarına bakıyorum.

"ALEX FENERBAHÇE'NİN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN BİRİ"
Alex için söylenecek çok fazla şey var. Ben hem onun futbolunu yakından takip ediyorum hem de şahsen tanıdığım biri ailesiyle birliktye. Fenerbahçe'nin en büyük yapı taşlarından biri kendisi. Çok başarılı buluyorum zaten sözleşmesini de yaniledi."

"RUSYA'DA SORUN YAŞAYACAĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM"
Brezilya'da da artık iyi kontratlar yapılabiliyor. İlk dönemde bir adaptasyon sorunu oluyor dönünce. Benimkisi çok fazla öyle olmadı ve ben yeniden Rusya'ya giderek Avrupa'ya geri dönmüş oldum. Adaptasyon sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum. Ama artık Brerzilya'da da işler değişti ve çok iyi kontratlar yapılabiliyor.

"ELANO ARTIK TANIDIĞI BİR YERDE"
Elano, bahsettiğimiz adaptasyon sorununu derinden yaşayan biri. Galatasaray çok büyük bir kulüp ama beklendiği gibi olmadı. Santos ise yakından tanıdığı, ,içerisinde arkadaşları olan bir takımda. Bu da başarısında büyük etken taşıyor.

"SCHUSTER ÇOK KARİYERLİ-GUTI BİR FENOMEN"
Schuster gerçekten de aklına geleni söylemeyi seven bir insan. Almanlar genellikle böyledir. Futbolda çok önemli kariyerli bir isim. Burada da aynen devam ediyor. Guti için ise söyleyeceğim şey çok basit, o bir fenomen.

Sayfa Yükleniyor...