Torba tartışması

FIFA'nın dünya kupası için belirlediği torbalar tartışma yarattı. Grupların oluşmasının ardından bazı ülkeleri zorlu bir seyahat maratonu bekliyor.

NTV Spor 04.12.2013 - 11:15
Torba tartışması

FIFA'nın dünya kupası kurası için belirlediği torbalar kadar maçların oynanma saatleri ve takımların seyahat programları da tartışma konusu oldu. Brezilya, dünyanın en büyük 5. ülkesi. Bu da ülkenin kuzeyi ve güneyi arasında büyük iklim farkını ve doğal olarak bazı takımlar için yorucu seyahatleri beraberinde getiriyor.

Örneğin H Grubu'nda seribaşı olacak ülke maçlarını iklimin yumuşak olduğu Belo Horizonte, Rio de Janeiro ve Sao Paulo'da oynayacak. G Grubu'nda yer alacak ülkeler ise tropikal iklimin hakim olduğu kuzey kentleri Fortaleza, Natal, Salvador ve Recife'de mücadele verecek.

Üstelik bazı ülkeler Avrupa'da da maçların izlenebilmesi için sıcaklığın en yoğun olduğu öğlen saatlerinde sahaya çıkmak zorunda kalacak. Ev sahibi Brezilya'nın yer alacağı grubun 2 numaralı seribaşını ise çok zorlu bir program bekliyor. Brezilya ile turnuvanın açılış maçında karşılaşacak takım bir sonraki maç için 3800 kilometre ötedeki Manaus'a uçacak.

Gruptaki 3. maçı içinse Manaus'tan 4500 kilometre uzaklıktaki Recife'ye gitmek zorunda kalacak. FIFA, özellikle ülkenin kuzeyindeki aşırı sıcaklara karşın maçların başlama saatlerinde değişiklik yapmadı. 12 Haziran'dan 22 Haziran'a kadar günde 3 maç oynanacak.

Bu maçlar yerel saatle 13:00, 16:00 ve 19:00'da başlayacak. Böylece Avrupa'da yaşayanlar saat 18:00, 21:00 ve gece yarısı 00:00'da bu maçları canlı olarak izleme imkanı bulacak. 23 Haziran ile 26 Haziran arasında ise günde 4 maç yapılacak.

Sayfa Yükleniyor...