"4. yıldızı takamazsak dünyanın sonu değil"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal " Galatasaray 4. yıldızı takmazsa tabii ki dünyanın sonu değil ama almamız gereken ve hakkımız olan bir yıldız bu" dedi. Aysal, Milli Takım'daki sorunun futbolcularda olmadığını ifade ederek "Problem kurumun başındakilerde" dedi.

NTV Spor 14.10.2014 - 15:21
"4. yıldızı takamazsak dünyanın sonu değil"

Galatasaray'da 25 Ekim'deki kongrede başkanlığa veda edecek olan Ünal Aysal, GSTV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Takımın lig şampiyonu olarak 4. yıldızı takmak için elinden geleni yapacağına inandığını söyleyen Ünal Aysal “Takımımız 4. yıldız için her şeyi yapacak. ‘Her şeyi' derken elimizdeki bütün sportif ve mali imkanları kullanacak. Galatasaray 4. yıldızı takmazsa tabii ki dünyanın sonu değil ama almamız gereken ve hakkımız olan bir yıldız bu. Muhakkak benden sonraki yönetimler bunun için her şeyi yapacaktır” dedi.

“PRANDELLİ'YE GÜVENMELİYİZ”
25 Ekim'deki kongrede başkanlık için yarışacak olan Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat ile ilgili görüşlerini de belirten Aysal “Geçen gün adaylarımızın konuşmalarını dinledim; söz birliği yapılmışcasına Cesare Prandelli konusunda aynı fikirdeler. Böyle bir değişime ihtiyaç olduğunu sanmıyorum zaten. Hocamız daha yeni geldi. Çok deneyimli bir hoca. Türkiye'nin alışması gereken profillerden bir tanesi. Benim çok desteklediğim ve ümit bağladığım bir hoca. İnşallah bundan sonra da görevine devam edecek ve Galatasaray, Türkiye'nin en başarılı takımı olacak. Bu konuda Prandelli'ye güvenmeliyiz” ifadesini kullandı.

“EN AZ BENİM KADAR BAŞARILI OLURLAR”
Yalman ve Yarsuvat için “Aslan gibiler” benzetmesini yapan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal “İkisi de aslan gibi. Tahmin ediyorum şu masaya oturdukları vakit, onlar da bir genç kadar dinamik olabilirler. Yöneticilerin dinamizmi yaşlarında değil vizyonlarında, zekalarında ve cesaretlerinde yatar. İki başkan adayımız da cesur, vizyon sahibi ve zekiler. En az benim kadar başarılı olabileceklerine inanıyorum” diye konuştu.

MİLLİ TAKIM'DAKİ SORUN FUTBOLCULARDA DEĞİL
Türk futbolunun ve Milli Takım'ın mevcut durumuyla ilgili eleştiride de bulunan Aysal “Türk futbolunun geride kalmasının sebebi, Türk spor yönetimlerinin vizyon eksikliğidir. Biz böyle bir sorun yaşamasaydık bugün Milli Takım, Avrupa'da daha farklı bir noktada olurdu. Vizyonumuzun geniş olduğu dönemleri ve o dönemlerde ne kadar başarılı olunduğunu gördük. Sorun, futbolculara yıkılmak isteniyor ama problem oyuncularda değil. Problem, kurumların başındakilerdedir. Balık baştan kokar. Baştaki adam doğru vizyona sahipse ekip gelişim sağlar” dedi.


 

Sayfa Yükleniyor...