"Bu ırkçılık" deyip maçı durdurdu!

Serie A'da, Lazio ile Napoli'yi karşı karşıya getiren maç Napoli’li Kalidu Kolibali’ye yönelik ırkçı tezahürat yapıldığı gerekçesiyle, hakem tarafından 3 dakika durduruldu. Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli, taraftarın ırkçılık yaptığını kabul etmedi.

NTV Spor 04.02.2016 - 15:02
"Bu ırkçılık" deyip maçı durdurdu!

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio ile Napoli'yi karşı karşıya getiren Serie A maçına ırkçılık iddiaları damga vurdu. Karşılaşmayı izleyenler arasında Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli de vardı...
 
Lazio tribünlerinden bir grup, Napoli'nin Senegalli oyuncusu Kalidu Kolibali'nin topa her dokunuşunda, protesto için seslerini yükseltti. Bunun üzerine Kolibali'ye ırkçı tacizde bulunulduğunu düşünen hakem Massimiliano Irrati, 68. dakikada maçı durdurdu.

2 takımın teknik direktörleri ile görüşen hakem Irrati, 3 dakikalık aradan sonra maçı yeniden başlattı. Karşılaşma, lider Napoli'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maç sonrasında Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli "Ben olsaydım maçı durdurmazdım. Çünkü protestolar çok küçük bir taraftar grubundan geldi ve bence ırkçı değildi" dedi.

Kolibali ise "çirkin" olarak nitelendirdiği kendisine yönelik tezahüratlar nedeniyle, hakemin maçı durdurarak büyük bir cesaret örneği sergilediğini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...