"Kafası karıştı, gitmek istedi"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Gülüm ile ilgili konuştu. Orman "Biz onu satmak istemedik. Fakat aklı gitmişti artık, konsantrasyonu düşmüştü" dedi

NTV Spor 05.02.2016 - 14:58
"Kafası karıştı, gitmek istedi"

Beşiktaş'ın yeni transferleri Marcelo, Alexis ve Boyko için imza töreni düzenlendi. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ndeki törende Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni transferlerle ilgili açıklamalar yaptı.

İki yeni stoper Marcelo ve Alexis ile kaleci Denys Boyko hakkında konuşan Fikret Orman "Denys Boyko inşallah uzun yıllar bize hizmet edecek. Kendisini çok istemiştik. Çok karakterli bir ismi kadromuza kattık. Marcelo ile sezon başında da ilgilenmiştik. Hayatta her şey kısmet. Demek ki kaderinde İstanbul'a ve Beşiktaş'a gelmek varmış. Bizimle uzun yıllar birlikte olacağına ve formamızı giyeceğine inanıyorum. Alexis de uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. İspanya'da şampiyonluk yaşadı, inşallah bizimle de yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Törende basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Fikret Orman, Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Gülüm ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ersan'ı satmak istemediklerini ancak milli stoperin ayrılmayı kafasına koyduğunu belirten Beşiktaş Başkanı Orman "Oyuncularımızın hiçbirisi makine değil; bunlar insan. Bu çocuklar ailemizin parçası. Biz olaya sadece maddi olarak bakmıyoruz. Ahlaki değerlerimize uygun olarak da bakıyoruz. Ersan uzun süredir Çin kulüplerinin takibi altındaydı. Sezon başında bu kadar ciddi bir teklif gelmemişti. Şimdi 2-3 kulüpten ciddi olarak teklif gelince parasal açıdan kafası karıştı. Gitmek arzusundaydı. Biz Ersan'a satmak istemiyorduk. Fakat Ersan bizim için önemli birisi. Zamanında Beşiktaşlılık duruşu gösterdi. Bizim çok sevdiğimiz bir oyuncu. Beşiktaş'ın menfaatine göre arzusunu kırmadık. Aklı gitmişti artık, konsantrasyonu düşmüştü. Belki daha yükseğe de satardık. 150 bin Euro gibi alacağını da bıraktı, helalleştik. Şenol Hocamız teknik olarak Ersan'ın kalmasını istedi. Ama biz Ersan'ı satmak için çaba göstermedik. Ersan'ın kendisi gitmek istedi" dedi.

"TEKLİF GELMEDİ"
Çin'den Jose Sosa ve Quaresma'ya teklif gelmediğini kaydeden Fikret Orman "Bize Sosa ya da Quaresma ile ilgili teklif gelmedi. Beşiktaş'ı karıştırmak üzere yapılan şeyler mi bilmiyorum. Bize böyle bir teklif gelmedi. Gelseydi de düşünmezdik. Tüm konsantrasyonumuz şampiyonlukla alakalı. Stadımızı bitirip, oyuncularımızın parasını ödeyip, şampiyonluk turunu Vodafone Arena'da atmaktan başka bir şey düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

"KAMPI ÇİN'DE YAPABİLİRİZ"
Önümüzdeki sezon öncesi yaz kampını Çin'de yapabileceklerini ifade eden Orman "Bu sene yaz kampını Çin'de yapabiliriz. Beşiktaş, Çin'de çok tanınan bir kulüp. Transfere gelen arkadaşlarla da konuşuyoruz; orada takip ediliyoruz. Bu sene kampı Çin'de yapmak istiyoruz. Çinlilerle aramız iyi Allah da bozmasın. Çinçe Twitter hesabı açmışız, hayırlı olsun" dedi.

Fikret Orman, futbol takımlarını seyreden taraflı, tarafsız herkesin keyif aldığını vurguladı.

Futbol takımının ahenkli, düzgün, karakter olarak kendilerine uyan oyunculardan oluşmasına gayret ettiklerini kaydeden Orman, "Bu ahengi sağladığımız zaman sahada iyi futbol oynuyoruz. Beşiktaş futbol takımını seyrederken taraflı, tarafsız herkes keyif alıyor. Oyuncularınız iyi olduğu zaman da onlara alıcı çıkıyor. Biz onları ailemiz içinde oldukları sürece mutlu etmeye gayret ediyoruz. Adil olmaya çalışıyoruz. Biz de 'yabancının parasını öde, yerlininkini ödeme', 'oynayanınkini öde, sakat olanınkini ödeme' gibi bir şey yok. Herkes her zaman aynı anda parasını alıyor. Şu anda da iyi bir diyaloğumuz var" ifadelerini kullandı.

STADIN AÇILIŞ SAATİ 19.03
Fikret Orman, Beşiktaş'ın inşası süren yeni stadı Vodafone Arena'nın açılış saatinin 19.03 olacağını belirtti.

Stadın açılış tarihiyle ilgili basında bazı haberlerin yapıldığını aktaran Orman, "Biz de kendi aramızda bazı günleri konuşuyoruz. Aklımızdaki günler net olmuş olsa, çıkıp bugüne kadar açıklardık ancak şu anda bizim açıkladığımız bir tarih yok. Çünkü bu riske alınacak bir şey değil" diye konuştu.

Orman, stadın açılışıyla ilgili ayların, günlerin konuşulmaya başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ne zaman emin olduğumuz bir tarih olursa, ki tahmin ediyorum bu ayın 20'sine doğru hazır olacak, o tarihte de stadın açılış zamanını açıklayacağız. Bunu yanlış anlamalara engel olmak için söylüyorum. Stadın açılış saati ise kesin. Sıkıntı yok, saatimiz 19.03."

Sayfa Yükleniyor...