"Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe maçındaki hakem kararlarıyla kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'ya yapılan küfürlere sert tepki gösterdi.

NTV Spor 02.03.2016 - 12:15
"Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz"

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki hakem kararlarını barko vizyondan izlettiren Fikret Orman, "Bir hakemin bir maçın gidişatını nasıl etkilediğini MHK ders olarak göstermelidir. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira da maçtan sonra verdiği cevapla hakemin kötü yönetimini teyit etmiştir. 'İlk maçta da Ersan'a kırmızı kart verilmedi' diyerek olayı başka yere refere ederek kötü yönetimi teyit etmiştir" dedi.

"TAHAMMÜL EDECEK SABRIMIZ KALMAMIŞTIR"
Beşiktaş'ın Cünyt Çakır ile 11 derbi maça çıktığını kaydeden Orman, "Bunların 7'sinde mağlup olmuş, 3 maç berabere bitmiş, 1 defa galip gelebilmiştir. Galatasaray'a hiç kırmızı kart göstermemiş, Fenerbahçe'ye 1 kez, Beşiktaş'a ise 4 kırmızı kart göstermiştir. Cüneyt Çakır maçta adil bir yönetim ortaya koymamıştır. Durumu idare etmiştir. İşin vahim tarafı, Türk kamuoyundaki gazeteciler Erman Toroğlu, Hıncal Uluç ve Turgay Demir de böyle böyle olacak diye yazdılar ve senaryo gerçekleşti. Beşiktaş, Fenerbahçe'yle ilk defa maç yapmıyor, ilk defa da yenilmiyor. Yüzyıla denk gelen bir süredir oynuyor. Amacım maçın skorunu hakeme de bağlamak değildir. Maç oynanmıştır, skor yazılmıştır. Tabela da ortadadır. Mesele Beşiktaş'ın karşı karşıya kaldığı haksızlıklardır. Tahammül edecek sabrımız kalmamıştır. MHK acil olarak bu işlere el atmalıdır. Derbileri Cüneyt Çakır'dan başka yönetecek hakem mi yok. Bu bir çözüm değildir. Çözüm olmadığı da derbi maçta ortaya çıkmıştır. Beşiktaş'ın şampiyonluğa giderken bu olaylara maruz kalması hem bizim hem de taraftarın sabrını taşırmıştır" ifadeleriyle sert tepki gösterdi.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ
Süleyman Seba konusunda Fenerbahçe ile yaşanan açıklamalara da değinen Fikret Orman, "Süleyman Seba'ya Lokomotiv Moskova maçında da galiz küfürler edilmiştir. Süleyman Ağabey'i herkes çok sever. Fenerbahçeliler de çok sever. Cezanesinde Beşiktaşlılar kadar diğer takım taraftarları da Fenerbahçe başkanı da gelmiştir. Fenerbahçelilerin yüzde 98'i Süleyman Seba'yı severler. Lokomotiv Moskova maçında bir küfür olayı yaşandı. Tepki gösterilmesini bekledik; ancak olmadı. Fenerbahçe maçına takımımız ısınmaya Süleyman Seba tişörtleriyle çıksınlar diye teklif geldi. Bunu kendi yönetici arkadaşlarımla irdeledim. Süleyman Abi'nin böyle bir konunun içinde malzeme olmasının doğru olmayacağını, böyle bir bütünlük içinde edilecek küfürlerin iki camiayı hepten böleceğine biz futbol adamlarının tek işinin kendi camialarımızı korumak olmayıp aynı zamanda genel spor ahlakına da sahip çıkmamız gerektiğini düşündüğümüz için hayır dedik. Süleyman Ağabey böyle bir şeye alet edilemez. Bir camiayı da orada küfür eden bir kısım insanlarla bağdaştırmamaz lazım deyil önüne geçtim. Fakat küfre devam edildi. Bunlar çok ayıp şeyler. Spor adamlarının görevi böyle şeylerin önüne geçmektir" dedi.

Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamayla büyük bir camianın büyüklerine küfür edilmesinin önü açtığını kaydeden Orman, "Bizim, Fenerbahçe camiasından beklentimiz bunun arkasında durulmamasıydı. Yapmış oldukları açıklamayla maçın mağlubiyetine refere edildi. Lokomotiv Moskova maçında da küfür edildi. O zaman Beşiktaş ile Fenerbahçe maç mı yaptı? Her takımın değerleri vardır. Saygı gösterilmesi gerekirdi. Futbol tarihinde ilk defa kulüp yöneticilerine küfür edilmemiştir; ancak ölmüş insana, böyle efsanevi isimlere yapılan küfür bizim açımızdan en azından kınanması lazım. Kendinize olduğu zaman bağırıp çağırıyorsunuz bir başka camianın başkanına, rahmetli bir başkana, çok sevdiğinizi idida ettiğiniz bir başkana söylendiği zaman da bu tepkiyi beklerdik" açıklamalarını yaptı. 

"BAŞKALARI SUÇU KENDİNDE ARASIN"
Fenerbahçe'nin refere olarak son basketbol maçında Aziz Başkan'a yapılan küfürleri gösterdiklerini kaydeden Fikret Orman şöyle devam etti, "Ben bu küfürleri kınıyorum. Biz bu yönlendirme içinde olmayacağız. Bir Fenerbahçe başkanı kim olursa olsun küfür edilmesini kınıyoruz. Ben de bir kulüp başkanıyım. Bütün maçlara gidiyorum. Fenerbahçe maçında da oradaydım. Gayet iyi ağırlandık. Fenerbahçeli taraftarlar gelip bizimle fotoğraf çekildi. Bize yapılmıyorsa demek ki başkaları suçu biraz da kendilerinde aramalılar. Bunun futbolu taraftarı tribünlere çekemiyoruz. Bunu zerafetten uzaklaştırdığımız zaman bu daha kötüye gidecektir. Başkanlık sadece kendi camianızı korumak demek değildir, Türk sporuna da hizmet etmek gerekir. Bizim açımızdan Lefter de Metin Oktay da bizim camiamız için de bütün spor için önemli isimlerdir. Bu statta top oynamışlardır. Stadımız açıldığında onlar için de önemli şeyler yapacağız."

"KONYA MAÇININ HAKENİNİ DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ"
Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacakları Konyaspor maçına atanan hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun Konya nüfusuna kayıtlı olduğunu kaydeden Fikret Orman, "Biz MHK'nın ve Futbol Federasyonu'nun iyi niyetli olduğuna inanıyoruz. Art niyet aramıyoruz. Kuddusi Müftüoğlu'nun elinden geleni yaptığına inanıyoruz. Fakat Konya maçına Konya nüfuslu birinin atanması olayı şaibe oluşturacak bir pozisyona getirmişti. Daha evvel TFF, Konyaspor-Kartalspor maçına bu hakemi atamış, Konya nüfuslu olduğu için geri alınmıştır. Doğru bir atanma olmamıştır. Ortada çifte standart olsun istemiyoruz. Konya maçından önce buna dikkat çekmek istiyoruz Mümkünse maçtan evvel hakemin değiştirilmesini istiyoruz" çağrısında bulundu.

"BEŞİKTAŞ'IN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ"
Daha ligde 12 maç daha oynayacaklarını vurgulayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Ligin 3'te 1'inden fazlası en azından Beşiktaş için oynanmadı. Beşiktaş'ın kaybettiği hiçbir şey yoktur. Bütün camiasıyla şampiyonluğa konsantre olmuştur. Ligin ilk yarısında biz; bu maçı da Fenerbahçe kazandı. Ligde daha 12 maç olduğuna göre bu köprünün altından çok sular akacak. Biz adil bir yönetimle, hakemlerin ve kamuoyu baskısının olmadığı adil yönetimlerle maç oynamak istiyoruz. Bizim üsluplarımız var oda basmalara veya hakaret etmelere hakemlere çeşitli ithamlar bulunması taraftarı değiliz, ama bu işten en çok zarar gören bütün kamuoyunun da bildiği gibi Beşiktaş camiasıdır. Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Ancak bunu yapanların da artık buna bir dur demeleri lazım diye düşünüyoruz. Beşiktaş'ın daha alıncak 36 puanı var ve şampiyonluk için de Beşiktaş, Fenerbahçe maçından daha fazla hırsla Vodafone Arena'ya dönerek şampiyonluğu burada kutlama arzusundadır" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...