"Para başarıyı getirmiyor"

Aykut Kocaman bir Yunan gazetecinin sorusu üzerine "Para bazen mutluluk ve başarı getirmiyor" dedi.

NTV Spor 27.08.2010 - 01:42
"Para başarıyı getirmiyor"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş turunda PAOK karşısında ikinci yarıda etkili
olmalarına karşın uzatmada yedikleri golle elendiklerini söyledi.

Kocaman, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi'nde elendikten sonra Avrupa Ligi'nde devam etmeyi çok istediklerini kaydederek, "Bunu çok istediğini takım golü yediği dakikaya kadar fazlasıyla gösterdi" dedi.

İlk yarının başlarında son derece etkili başladıklarını, sonra biraz hızlarının kesildiğini anlatan Kocaman, "Fakat ikinci yarı son derece başarılı, istekli futbolla takımının yapabileceği her şeyi yapmaya çalıştık. Ancak PAOK savunmasını 1 kez geçebildik. Uzatma dakikalarında gelen gol takımda büyük bir kırım yaptı. Ondan sonra işler zorlaşmıştı" diye konuştu.

"UMARIM GÖKHAN GÖNÜL'ÜN SAĞLIĞI YERİNDEDİR"
Aykut Kocaman, maçta omuzuna darbe alan Gökhan Gönül'ün durumunun kontrolden sonra belli olacağını söyledi.Kocaman, "Emre'yi sakatlığı nedeniyle mi çıkardınız?" şeklindeki soru üzerine, "Emre ve Mehmet Topuz'u oyuncuların kendi isteğiyle çıkardık. Omuzuna darbe alan Gökhan Gönül'ün durumu ise şu anda çok sıcak. Filmi çekildikten sonra yanıt verebiliriz. Bizim için de endişe vereci bir durum. Umarım sağlığı yerindedir" şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman, Avrupa'da elenmelerinin transfer planlarını değiştirmeyeceğini ifade ederek, "Şimdi lig büyük bir önem kazandı. Özellikle ve özellikle Şampiyonlar Ligi bu anlamda çok büyük önem arzu ediyor. Şampiyon olarak Şampiyonlar Ligine gitmek en büyük hedef. Bu anlamda da transferi gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Fenerbahçe'yi bugünkü arzulu, istekli oyununu bütün sezonuna yayarak şampiyonluğa giderken görmek istediğini kaydeden Kocaman, şunları söyledi: "Tabii ki Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Burada bir takım şeylerin değişmesi çok kolay olmayacaktır. Ama esas olan şu var ki sonuç desteğine ihtiyacımız var. Ancak bugün uzatmalarda golü yediğimiz dakikalara kadar sergilediğimiz oyun ve düzen, gelecek için ışıltılarını verdi. Son derece üzgünüm. Futbolda bizim gibi büyük kulüplerde sonuç çok önemli. Sonuçlar belirliyor her şeyi. Sonuçtan oyuna gelmektense yapabileceğimiz en iyi şeyin oyundan sonuca gitmek olduğun düşünüyorum. Umarım bunu gerçekleştiririz."

Bir Yunanlı gazetecinin, "Bu sonuç, çok büyük paralarla transferlerin futbolda başarıyı getirmediğini gösteriyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Kocaman, "Genel olarak aynı düşünceyi paylaşıyorum. Futbolda doğru organizasyon önemli. Her zaman büyük paralar mutluluk ve başarı getirmiyor" dedi.

DERMİTZAKİS: RUS RULETİ OYNADIK
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak, tur atlayan PAOK'un teknik direktörü Pavlos
Dermitzakis, turu daha çok istediklerini ve tur atlamayı başardıklarını söyledi.

Dermitzakis, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, maçtan önce yaptığı toplantıda İstanbul'a gol atmak için geldiklerini söylediğini hatırlatarak, "Çünkü bu golün bize tur atlatacağına inanıyorduk. Düşündüğüm gibi oldu" dedi.

Fenerbahçe'nin oyunun başında baskı kurduğunu, ancak bunu çok güzel kullandıklarını anlatan Dermitzakis, şunları söyledi: "İkinci devrenin ilk 10 dakikasında oyunun kontrolü bizde değildi. Fenerbahçe üstümüze geldi, golü de buldu. Daha sonra oyunda dengeyi kurduk. Oyunu uzatmaya götürmeden de beraberliği yakalayabilirdik. Uzatmada Rus ruleti oynadık. Turu daha çok istediğimizi gözlemledim. Turu daha çok istedik ve tur atladık."Dermitzakis, Avrupa Ligi'ndeki tur atlamalarına katkıda bulunan herkesi, özellikle de futbolcuları kutladı.

Taraftarlarına da teşekkür eden Dermitzakis, "Taraftarımız gerçekten muhteşemdi. Turu hak ettik. Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kazandığımız için çok seviniyoruz. Fenerbahçe'ye de bize gösterdiği üst düzey misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...