Bektur: G.Saray'ı yenebiliriz

Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur, Galatasaray'ı bildiklerini ve takımının kazanacağını söyledi.

NTV Spor 14.09.2010 - 14:13
Bektur: G.Saray'ı yenebiliriz

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı İzmir'de konuk edecek Bucaspor'un kulüp başkanı Mehmet Bektur, "İlk 10 hedefini koymak için Galatasaray maçında alınacak bir galibiyet yeterli" dedi.

Bektur, Yeni Buca Stadı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'deki sıralamayı değerlendirmek için henüz erken olduğunu söyledi.

Bucaspor'un oynadığı futbolun ve kazanma arzusunun hedef koymak için gösterge haline geldiğini ifade eden Bektur, "Bucaspor, zamanla daha iyi futbol oynayacak, bu gözüküyor. Her geçen hafta futbolunun üzerine koyuyor. İlk 10 hedefini koymak için Galatasaray maçında alınacak bir galibiyet, o havayı yakalamak yeterli. Galatasaray'ı yendiğiniz zaman çok ekibi yenebileceğine inanmış bir takımınız oluyor. O takım 'Ben Galatasaray'ı yendiğime göre Bursaspor'u, Eskişehirspor'u, Antalyaspor'u yenebilirim' diyor, özgüveni artıyor. Dolayısıyla bu da gelecekle ilgili daha doğru yerlere hedef koymak için basamak olacaktır. Takımımın Galatasaray'ı yeneceğini düşünüyorum. İkisinin de futbolunu izledim. Ben Bucaspor kazanır diye  tahmin ediyorum" diye konuştu.

Bektur, kendisinin başkanlık görevine devam etmeyeceğini açıkladığının hatırlatılması üzerine, yönetim kurulundaki görev paylaşımlarının yer değiştirebileceğini belirterek, "Kurul, bu görevleri yapacak insan bulma potansiyeli bitene kadar çalışmalarına devam edecektir. Ben başkanın değişmesinde yarar görüyorum. Yeni Buca Stadı'nın finansman problemini hallettikten sonra görevimi yönetim kurulundaki arkadaşıma devretmek istiyorum. Aktif görev alamam. Böyle bir şey düşünsem başkanlığı bırakmam" dedi.

YENİ BUCA STADI'NDA YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Hukuki süreç nedeniyle maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynayamayan Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bucaspor ile Buca Belediyesi arasında imzalanan protokolle stattaki yenileme çalışmaları başladı.

Yeni Buca Stadı'nda bir araya gelen Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, kulüp yöneticileri, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve belediye görevlileri, Yeni Buca Stadı'nda yapılacak çalışmalarla ilgili mimar Murat Gençtürk'ten bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Tatı, Bucaspor'un Süper Lig maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynamasının önünü açmak için kulüple hukukçuların da onayını alarak bir protokol imzaladıklarını, bunun ardından stattaki yenileme çalışmalarının bugün başladığını söyledi.

Stadın 14. haftadaki Medical Park Antalyaspor maçına yetişmesini istediklerini ifade eden Tatı, "Bizim baştan beri amacımız Bucaspor'un maçlarını kendi sahasında oynamasıydı. Süper Lig'deki tek İzmir temsilcisi Bucaspor'la karşılaşacak ekipleri Buca'ya da getirmek ve ilçedeki yoğunluğu artırmaktı. Bunun için çalışmalara başladık" dedi.

Tati, Buca Belediyesi ile Milli Emlak Müdürlüğü arasındaki hukuki sürecin bu yenileme çalışmalarını engelleyip engellenmeyeceğinin sorulması üzerine, o konunun yenileme çalışmalarından farklı olduğunu belirterek, "O zemin sorunudur. Milli Emlak stadın zemini benim dedi. Bu konuda açılan davada ilk etabı kazandı. Biz de temyize başvurduk. Ancak burada sonuç ne olursa olsun burada yenilikleri etkilemeyecek. Kulüple böyle bir protokol de yaptık aramızda. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Ercan Tati, iki kurum arasındaki hukuki süreç tamamlanmasa bile Bucaspor'un maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynayabileceğini sözlerine ekledi.

BEKTUR: STAT ANTALYA MAÇINA YETİŞECEK
Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur da yaptığı, geçen sezonki başarılarında en büyük katkının maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynamaları olduğunu, Bucaspor'un müsabakalarını burada oynaması gerektiğini, bunu da hak ettiğini kaydetti.

Stat konusunda birçok kurum ve kuruluşla görüştüklerini hatırlatan Bektur, "En sonunda biz yine kendi ilçemizin içerisinde bu sorunu çözebileceğiz. Buca belediye başkanımıza ve belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bir protokol imzalandı ve Bucaspor'un ve onu izleyecek taraftarın önü açıldı. Biz de elimizden geleni yapacağız ve Antalyaspor maçına yetiştireceğiz" dedi.

Bektur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun stat yenileme konusunda kendilerine destek sözü verdiğini hatırlatarak, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile de görüştüğünü ve stadın yenilenmesi için kulübe aktarılacak kaynakla ilgili olarak yönetim kurulunun karar aldığını öğrendiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurban kesildi.

YENİ BUCA STADI
Yapılacak yenilemelerle TFF standartlarına uygun hale getirilmesi planlanan Yeni Buca Stadı'nın kapasitesi 11 bin kişiye çıkarılacak. Stattaki bir kale arkası tribünü hariç diğer tribünlerin hepsinde kapasite artırımı yapılacak.

Mevcut statta protokol tribünün de olduğu tribünün üzerine balkon tribününün yanı sıra 10 loca ve 96 kişilik basın tribünü inşa edilecek.

Çalışmalar sonunda statta 11 giriş kapısı olacak.

Sayfa Yükleniyor...