Sudan ucuz dünya yıldızı!

Portekizli yıldız Simao Sabrosa'nın Beşiktaş'a maliyeti belli oldu. Beşiktaş Kulübü transferi borsaya bildirdi.

NTV Spor 23.12.2010 - 12:18
Sudan ucuz dünya yıldızı!

Quaresma ve Guti'den sonra Simao Sabrosa'yı da kadrosuna katarak transfer piyasasını sarsan Beşiktaş, yıldız futbolcunun transferini borsaya bildirmeye hazırlanıyor.

Transferle ilgili NTV Spor'a konuşan Beşiktaş Asbaşkanı ve Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı, "Simao Sabrosa Beşiktaş'a hayırlı olsun" dedi.

Sezon başından bu yana Simao'nun transferiyle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Adalı, Portekizli kanat oyuncusuyla 2.5 yıllık sözleşme imzalayacaklarını ifade etti.

Basında Atletico Madrid'e ödenecek bonservis bedeli konusunda çıkan farklı haberlere de açıklık getiren Adalı, İspanyol kulübüne sadece 900 bin euro ödeyeceklerini açıkladı.

BORSAYA BİLDİRİLDİ
Beşiktaş, İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü'nden aldığı Simao Sabrosa'nın transferini resmen açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen yazıyla hem Simao'nun transferi, hem de transferle ilgili detaylar bildirildi. Açıklamada, ''Atletico Madrid oyuncusu Simao Pedro Fonseca Sabrosa'nın
transferi konusunda, kendisi ve kulübü ile anlaşılarak, oyuncu ile 2,5 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Futbolcuya sözleşme bedeli olarak 2010-2011 yarım sezonu için 2.2 milyon euro, 2011-2012 sezonu için 2.5 milyon euro ve 2012-2013 sezonu için ise 2,5 milyon euro ücret ödenecek olup, kulübü Atletico Madrid'e ise 900 bin aeuro sözleşme fesih bedeli ödenecektir'' ifadelerine yer verildi.

Bu arada, Simao'nun ocak ayı başında İstanbul'a geleceği açıklandı.

SİMAO'NUN TRANSFERİ UEFA'NIN İNTERNET SİTESİNDE
Portekizli futbolcu Simao'nun, İspanya'nın Atletico Madrid takımından ayrılarak Beşiktaş'a transferi, UEFA'nın internet sitesinde de yer aldı.

Beşiktaş'ın, Atletico Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'nde kupa sevinci yaşayan 31 yaşındaki Portekiz milli takım oyuncusu Simao ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladığı bildirilen haberde, anlaşma konusunda detaylar verildi.

900 bin Avro bonservis bedeliyle Türkiye'yi gidecek Simao'nun, yeni dönemde Ricardo Quaresma'nın da forma giydiği ''Kara kartallar''da oynayacağı kaydedildi.

Sporting Lisbon, Barcelona ve Benfica'da forma giyen tecrübeli oyuncunun, 3.5 yıllık bir birlikteliğin ardından Atletico Madrid'den ayrıldığı vurgulanan haberde, Simao'nun Atletico Madrid'in UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası'nı almasında performansıyla katkı sağladığına dikkat çekildi.

Haberde Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde 5. sırada tamamladığı, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2. tura yükseldiği ve bu turda 17 ile 24 Şubat tarihlerinde Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla karşılaşacağı hatırlatıldı.

Sayfa Yükleniyor...