Kürşad Tüzmen adaylıktan çekildi

Dün TFF Başkan adaylığını açıklayan Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, adaylıktan çekildi.

NTV Spor 21.02.2012 - 10:59
Kürşad Tüzmen adaylıktan çekildi

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TFF Başkan adaylığından çekildi.

Dün akşam saatlerinde 27 Şubat'ta yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da aday olduğunu açıklayan Tüzmen, yaptığı yazılı açıklamayla bu kararından hangi gerekçeyle vazgeçtiğini açıkladı.

Kürşad Tüzmen yaptığı yazılı açıklamada,

"Çalışma arkadaşlarımın TFF delegeleri ve futbol kulüpleri nezdinde yapmış oldukları değerlendirmeler sonunda, futbolumuzun içinde bulunduğu kaotik ortamın bitirilmesi adına alınması gereken kararların,  FIFA ve UEFA kurullarının yönetmelik hükümleriyle örtüşmesi gerekliliği açıktır.

Kulüpleriminizin çoğunun alınmasını istediği kararlarla FIFA ve UEFA kritirlerinin örtüşmediği ancak bugün netleşmiş bulunmaktadır.

Bu çözümsüzlük içerisinde aday olmamın ülke futboluna herhangi bir katkı sağlamayacağı düşüncesiyle TFF başkanılık adaylığından çekilmiş bulunmaktayım" sözlerine yer verdi.

Tüzmen, Yıldırım Demirören'in şike meselesiyle ilgili ''puan düşürme ve küme düşürmenin olmayacağı'' vaadinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine,''O, Demirören'in kendi açıklaması. Bunu ona sormak lazım. Türk futbolunun ileriye gitmesi için radikal kararların alınması gerekir. Başka çare yok. Önümüzdeki dönemde radikal ve doğru kararların hızla alınması gerekir. Aksi taktirde Türk futbolunu ve sporunu sıkıntılar bekler. Bizim talebimiz de bu yöndeydi'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...