Aysal transferin şifrelerini verdi!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, seçime bir gün kala çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aysal, yabancı sayısı kuralıyla ilgili değerlendirmeler yaparken, transfer görüşmeleriyle ilgili de önemli bilgiler verdi.

NTV Spor 21.06.2013 - 16:11
Aysal transferin şifrelerini verdi!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, olağanüstü genel kurul öncesinde Lig TV'ye açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılılar'ın transfer gündeminden, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kuralına dek çarpıcı ifadeler kullanan Aysal, şike sürecinde Fenerbahçe'nin karşısında durmadıklarını vurguladı.

Melo ile Carlinhos transferinin bitebileceğini söyleyen Aysal, Schalkeli Farfan konusunda ise çalışmaların sürdüğünü ve mesafe alındığını ifade etti. Napoli'nin Türk pasaportlu oyuncusu Gökhan İnler ile bizzat Fatih Terim'in ilgilendiğini belirten başkan Aysal, bu transferin TFF'nin yabancı kuralına bağlı olduğunun altını çizerek Fulham'dan Kerim Frei'ın da listelerinde olduğunu söyledi.

Wesley Sneijder'in takımdan ayrılacağını düşünmediğini ifade eden Aysal, Arda'yı Atletico Madrid'e gönderdiklerini ancak gönüllerinden silmediklerini kaydetti.

Ünal Aysal takımdan gönderileceği konuşulan isimler hakkında, "Riera'nın bir senelik kontratı var. Başka yerde de o parayı bulamaz. Kalacak gibi. Elmander konusunda da bir sıkıntı yok. Bence Elmander çok rahat bir kulüp buldu. Amrabat, Galatasaray'da başarılı olabilecek bir isim. Kiralık gönderilmesi yönünde oy kullanmam" diye konuştu.

Muslera ve Burak Yılmaz için gelen herhangi bir teklifin olmadığını ifade eden Aysal, Umut Bulut'un bonservisini almak istediklerini ifade etti.

Fatih Terim'in sözleşmesiyle ilgili olarak da konuşan başkan Aysal, "Sözleşmesinin bitimine 1 yıl daha var. Başarılı olduğu sürece sözleşmesi zaten otomatik uzar. Zaten şu anda otomatik olarak 3 yıl uzatılmış sayabiliriz" ifadelerini kullandı.

4 yabancının tribünde oturmasını akıl almaz bir formül olarak değerlendiren Galatasaray Başkanı, Yıldırım Demirören'le görüşmeleriyle ilgili olarak, "Başkan diyor ki geçen sezon kulüpler birliği bana geldi düşürelim dediler. Başkana inanmamak mümkün değil. Burada kim haklı kim haksızdan ziyade çözüm bulmak gerekiyor. Federasyonu biz seçtik ve orası bizim sorunlarımıza çözüm bulması gerekir. Futbolu biz yönetiyoruz diye bir açıklama doğru değil. Futbolu kulüpler yönetir ve federasyon organize eder. Yabancı kuralı değişmezse Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideriz" diye konuştu.

Aysal, 3 Temmuz'da başlayan şike sürecinde Fenerbahçe'nin karşısında durmadıklarını belirterek, "Fenerbahçe'nin ceza alması yönünde asla bir girişimimiz olmadı. Aziz Yıldırım ile en ufak bir sorunum yok, biz o dönem suçlama değil savunma yaptık" şeklinde ifadeler kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...