İşte Galatasaray'ın hoca adayları!

Galatasaray'da teknik direktör arayışı devam ediyor... Sarı-kırmızılılar, Advocaat ile Di Matteo ve Mancini seçenekleri üzerinde yoğunlaştı. Bielsa da düşünülen isimler arasında. Amaç, yeni teknik direktörü Juventus maçına kadar açıklamak.

NTV Spor 27.09.2013 - 15:24
İşte Galatasaray'ın hoca adayları!

ROBERTO MANCINI İLE BÜLENT TULUN GÖRÜŞTÜ!

Galatasaray'da teknik direktör arayışı üç koldan devam ediyor.

Kulüp başkanı Ünal Aysal, takımın başına Alman ya da Hollanda ekolünden isimlerin gelmesini istiyor. Bunun için ilk olarak Jupp Heynckes ile temas kuruldu ancak olumsuz yanıt alındı. Bayern Münih'teki görevini bıraktıktan sonra emekliye ayrıldığını açıklayan Alman teknik adam, Galatasaray'a da artık takım çalıştırmayı düşünmediğini bildirdi.

Hollanda ekolü için öne çıkan isim Dick Advocaat... Sarı-kırmızılılar'dan iki temsilci, PSV Eindhoven'den ayrıldıktan sonra boşta olan deneyimli çalıştırıcı ile temasa geçti. Advocaat'ın da teklife olumlu yaklaştığı ve görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Galatasaray'da Almanya ve Hollanda ekollerinden sonraki tercih ise İtalyan teknik adamlar... İtalya'ya giden başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun, Roberto Di Matteo ve Roberto Mancini için temaslarda bulundu. Chelsea'nin başında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Di Matteo'nun öncelikli tercih olduğu bildiriliyor. Inter ve Manchester City'nin eski teknik direktörü Mancini de diğer seçenek olarak masada duruyor.

Yönetim ayrıca Marcello Bielsa'yı da tercihler arasında tutuyor. UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao'ya final oynatan Arjantinli Bielsa'ya 5 yıllık bir teklif yapılması planlanıyor.

Galatasaray yönetimi, yeni teknik direktörü 2 Ekim'de Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Juventus maçına kadar belirlemek için yoğun çaba harcıyor. Ligde Çaykur Rizespor ile yarın oynanacak maçta ise takımın başında Hasan Şaş - Ümit Davala ikilisi yer alacak.

Bu arada Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, takımın başına getirilecek teknik direktör konusunda başkan Ünal Aysal'ın bizzat çaba sarf ettiğini söyledi. Köksal, yeni teknik adamı bir an önce belirlemeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Başkanımız Ünal Aysal, teknik direktör konusunda süreçle bizzat ilgileniyor. Önümüzde çok fazla zamanımız yok" dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...