"Avrupa'nın en büyük derbisi"

Fenerbahçeli Dirk Kuyt, Hollanda basınına açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu, Fenerbahçe - Galatasaray karşılaşmasını Avrupa'nın en büyük derbisi olarak nitelendirdi.

NTV Spor 09.11.2013 - 14:18
"Avrupa'nın en büyük derbisi"

Dirk Kuyt Fenerbahçe - Galatasaray maçını Hollanda'nın De Telegraf gazetesine değerlendirdi. Hollandalı yıldız, "Bu derbi, daha önce oynadığım kulüplerde yaptığım büyük maçların ötesinde bir karşılaşma. Avrupa'daki derbilerin en babası" dedi.

Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamak istediğini vurgulayan Kuyt, "Galatasaray'a darbe vurmak için en iyi zaman. Çünkü bu darbe onları  yıprandırır. Sezonun bu zamanında onlara 9 puan fark atmak müthiş bir duygu olur. Bu sezon nihayet şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Camiada kimse şampiyonluktan başka bir şey düşünmüyor. Şu an büyük bir avantaj yakalamış gibiyiz. İnsanlar bana şimdiden, ‘siz şampiyon olun, hayatında görmediğin, yaşamadığın şeyleri yaşayacaksın' diyor. Bu, müthiş birşey" ifadelerini kullandı.

Dirk Kuyt Fenerbahçe'de sürekli oynuyor olmasının kendisi için büyük avantaj olduğunu belirterek, "Her gün antrenman yapıyoruz ve her maça yüzde 100 hazır olarak çıkıyoruz. Ben, her maç forma giyiyorum. Bu yüzden kendimi hep fit hissediyorum. Bu nedenle Fenerbahçe'yi seçtim. Hollanda Milli Takımı'ndaki durumu da gözönünde bulundurarak. Her hafta oynadığımız zaman en iyi durumda oluyorum. Kendime iyi baktığım için de sakatlanmıyorum." şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...