Schumacher bırakacak mı, bırakmayacak mı?

F1 efsanesi Michael Schumacher'in sezon sonunda pistlere veda edip etmeyeceği merak ediliyor.

NTV Spor 13.09.2010 - 11:22
Schumacher bırakacak mı, bırakmayacak mı?

Bu sezon pistlere geri dönen ve Mercedes ile yarışan Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in sezon sonunda F1'e veda edebileceği ifade edildi.

BBC Spor yorumcusu ve Formula 1 eski takmı patronu Eddie Jordan, Michael Schumacher'in sezon sonunda pistlere veda edebileceğini açıkladı. Geçen kış, 3 yıllık emekliliğin ardından Mercedes ile pistlere geri dönen ve 3 yıllık sözleşme imzalayan Michael Schumacher, Ferrari ile 5 Renault ile 2 olmak üzere toplam 7 F1 şampiyonluğu elde etmişti.

Eddie Jordan, Schumi'nin neden bırakmayı düşündüğünü şu sözlerle ifade etti, "Kuralar değişti ve keyfinin yerinde olmadığını görüyorum. Sezon sonunda bırakacağına inanıyorum. Bu benim hissim ve gördüklerimden bunu anlıyorum."

Jordan, Michael Schumacher'in sezon sonunda bırakacağını düşündüğünü ifade ederken BBC'ye konuşan Mercedes patronu Roos Brawn ise yaptığı açıklamada, "Gelecek sezon pilotlarımız değişmeyecek." dedi. Yine BBC'ye konuşan Schumacher'in basın sözcüsü Sabine Kehm de Brawn'ın sözlerini doğrularken "Michael'ın gelecek sezonda bırakmak gibi bir niyeti yok" ifadesini kullandı.

Ferrari ile 7 şampiyonluk yaşayan Formula 1 efsanesi Michael Schumwecher'in bu sezon Mercedes'in koltuğunda zorlandığı gözlenirken, vatandaşı olan takım arkadaşı Nico Rosberg, efsane pilottan daha başarılı bir performans çizmeyi başardı. Uzmanlara göre, Schumi araca alışamadı ve bu sezon F1'de kullanılan lastiklerden de memnun değil.

Sayfa Yükleniyor...