Hamilton: Tek suçlu benim

İtalya GP'sinde yarış dışı kalan Lewis Hamilton, tüm sorumluluğu üstüne aldı.

NTV Spor 14.09.2010 - 14:33
Hamilton: Tek suçlu benim

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, şampiyona liderliğini kaybetmesinin tüm sorumluluğunu üstlendi. Hamilton, "Kendimden başka hiç kimseyi suçlayamam" dedi.

Formula bir dünya şampiyonasında heyecan son yarışa kadar sürecek gibi görünüyor. Şampiyonada tek yarış galibiyetine 25 puan veriliyor. Buna karşı, sezonun bitimine 5 yarış kala, lider Mark Webber ile beşinci sıradaki Sebastien Vettel arasında sadece 24 puan fark var. Lewis Hamilton, bu sıkı rekabet ortamında kritik puanlar kaybetti.  İngiliz pilot, İtalya Grand Prix'sinin 2. Turunda Felipe Massa'ya temas edip yarış dışı kalınca şampiyona liderliğini Webber'e kaptırdı. Hamilton, yarış sonrasında, bu sonucun tüm sorumluluğunu üstüne aldı.

2008 dünya şampiyonu, "Sezon henüz bitmedi ama şampiyonluk, benim bugün yaptığım gibi yanlışlar yüzünden kaybediliyor." dedi ve kendinden başka hiç kimseyi suçlayamayacağını söyledi. Webber'in 5 puan gerisine düşen Hamilton, "İkinci virajda üçüncü sıraya yerleşmek istemiştim ama biraz ileri gittiğim ortada." diye konuştu.

Hamilton son 3 Grand Prix'de ikinci kez yarış dışı kaldı. 25 yaşındaki pilot, İtalya'da geçen yıl da yarışı tamamlayamamıştı.

Sayfa Yükleniyor...