Cana'nın Türk babası

Galatasaray'ın yeni transferi Lorik Cana'nın babası NTV Spor'a konuştu.

NTV Spor 09.07.2010 - 00:38
Cana'nın Türk babası

Galatasaray'ın yeni transferi Lorik Cana Türkiye'ye yabancı değil. Cana'nın babası Agim Cana Türkiye'de 87-88 sezonunda Gençlerbirliği forması giydi ve 1 sene sonra Samsunspor'a transfer oldu. Samsunspor, 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken trafik kazası geçirmişti, ancak Cana o otobüste kadroda yer almadığı için yoktu.

Galatasaray'ın yeni transferi Lorik Cana'nın babası Agim Cana, NTV Spor'a konuştu. Ersin Düzen'in sunduğu Spor Gecesi programına telefonla katılan Agim Cana, oğlunun Galatasaray'a transfer olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Agim Cana "20 sene sonra Türkiye'ye dönüyorum, hem de oğlum Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birine gidiyor. Galatasaray oğluma transfer teklifi yaptığında, İngiltere'deydim ve dediğim gibi çok mutlu oldum. Oğlum da çok seviniyor Türkiye'ye gideceği için. Lorik için Galatasray çok çok iyi olacak." şeklinde konuştu.

"OĞLUM BÜYÜK FUTBOLCU"

Oğlunun büyük futbolcuğu olduğunu söyleyen Agim Cana "Lorik çok profesyonel, büyük futbolcu. Futbolu çok seviyor. Galatasaray da büyük kulüp, bence Galatasaray onun için çok uygun. Lorik Galatasaray'la hep Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. Ben onunla konmuştuöm beraber karar verdik, Galatasaray onun için çok uygun olacak. Ben de benim oğlan da çok çok mutluyuz." dedi.

Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde Türk pasaportu alan Agim Cana, Alim Can ismini aldı. Bu konuda da açıklamalarda bulunan Agim Cana, "Bu durum çok eski. Çok şey var o dönemde yaşadığım. Benim Türk vatandaşlığım var. Ancak bütün kağıtlarım Samsunspor'da. Orda kaldılar. 20 sene sonra Türkiye'ye geldiğimde oraya da gideceğim. Gideceğim, soracağım, Türk vatandaşı da olacağım" şeklinde konuştu.

En son 4-5 sene önce Arnavutluk-Türkiye milli maçında Türkiye'ye geldiğini söyleyen Agim Cana, tekrardan Türkiye'ye geleceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Kosova'da çok Türk olduğu için Türkçe'yi iyi konuştuğunu söyleyen Cana, "Kosova'da çok Türk yaşıyor. Bu yüzden o zamanlar biraz Türkçe öğrenmiştim. Türkiye'de 2-3 sene kaldım. Orada daha iyi oldu. Ancak şu an biraz problemim var. Türkiye'ye geldiğimde tekrardan düzelir. Lorik ben Türkiye'deyken çok küçüktü, 4 yaşındaydı, bu yüzden o Türkçe bilmiyor." dedi.

Sayfa Yükleniyor...