Filenin Sultanları zoru başaramadı

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları finalin kapısından döndü. NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada, 2-0 geriye düşen Sultanlar, 2-2 eşitliği sağlasa da final setinde rakibine mağlup oldu ve finale kalamadı.

NTV Spor 01.10.2011 - 22:58
Filenin Sultanları zoru başaramadı

Eurovolley 2011'de Türkiye, Sırbistan'a 3-2 mağlup oldu ve finale kalamadı. Bronz madalya şansını devam ettiren Sultanlar, bugün 16:00'de İtalya ile 3.'lük-4.'lük maçına çıkacak. Bu karşılaşma da NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Ev sahibi Sırbistan, maça iyi başladı ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Basit hatalar yapan Filenin Sultanları, maça iyi başlayan ve bu ivme ile üst üste sayılar alan rakibi karşısında oyundan düştü ve ikinci teknik molaya da 16-8 yenik girdi. İlk sette rakibi karşısında varlık gösteremeyen Filenin Sultanları, rakibinin serisine engel olamayınca ilk set 25-10 Sırbistan lehine sonuçlandı.

İkinci sete de etkili başlayan ev sahibi oldu. İlk teknik molaya 8-3 önde giren Sırbistan, iyi de savunma yapınca Filenin Sultanları sayı bulmakta zorlandı. Daha iyi servis atmaya başlayan ve rakibi karşısında zaman zaman etkili olan Ay yıldızlı ekip, ikinci teknik molaya 16-11 geride girdi. İkinci teknik molanın ardından toparlanan  Filenin Sultanları, farkı 3 sayıya kadar düşürdü. İyi servis atan ve rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Türkiye, son anlarda Sırbistan'ın sayılarına engel olamayınca bu seti de 25-22 kaybetti ve 2-0 geriye düştü.

Üçüncü sete diğer setlere oranla daha iyi bir başlangıç yapan Filenin Sultanları, ilk teknik molaya 8-7 geride girdi. İlk teknik molanın ardından, 9-8 öne geçen Filenin Sultanları, karşılaşma da ilk kez öne geçme başarısı gösterdi. Büyük çekişmeye sahne olan bu sette, basit hatalarla rakibine sayı veren Ay yıldızlı ekip, ikinci teknik molayı 16-15 önde tamamladı. İkinci teknik molanın ardından Neslihan'ın smaçlarıyla avantajı lehine çeviren Filenin Sultanları, 20-17 geçti. Brakocevic'in smaçlarını savunmakta zorlanan ve servis atışlarında başarılı olamayan Filenin Sultanları, rakibinin farkı kapatmasına engel olamadı ve 23-23 eşitlik sağlandı. Neslihan ile etkili olan Ay yıldızlı takım, bu seti 25-23 aldı ve durumu 2-1'e getirdi.

Dördüncü sette Filenin Sultanları iyi başladı. Neslihan ve Eda ile sayılar bulan Türkiye, ilk teknik molaya 8-6 önde tamamladı. Hücum ve savunmada Neslihan ile etkili olan Filenin Sultanları, Brakocevic'i durdurmakta zorlansa da ikinci teknik molaya da 16-13 önde girdi. Sırbistan'ın rotasyon hatası yapmasının ardından fark bir anda 4 sayıya çıktı ve 18-14'e geldi. Bahar Toksoy ile ortadan çok kritik bir hücum yapan Filenin Sultanları aradaki 5 sayılık farkı korumayı başardı. Sırbistan bloklarını aşmakta zorlanan Türkiye, farkın 2 sayıya inmesinin ardından Marco Motta'nın molası geldi. Molanın ardından da rakibi karşısındaki üstünlüğünü elden bırakmayan Filenin Sultanları, bu seti de 25-23 aldı ve setlerde durumu 2-2'ye getirdi.

Final setine çok iyi bir başlangıç yapan Filenin Sultanları, 3-0 öne geçti. Molanın ardından toparlanan ev sahibi takım, 6-6 eşitliği sağladı. Saha değişimine 8-7 önde giren taraf Türkiye oldu. Ortadan gerçekleştirdiği hücumların ardından blokta da etkili olan Filenin Sultanları, 12-11 öne geçti. Üstünlüğünü koruyamayan ve rakibi karşısında sayı alamayan Sultanlar, bu seti 15-12 kaybetti ve karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

SIRBİSTAN: 3 TÜRKİYE: 2
Salon: Hala Pionir
Hakemler: Philippe Vereecke (Fransa), Karin Zahorcova (Çek Cumhuriyeti)
Sırbistan: Nikolic, Rasic, Brakocevic, Molnar, Krasmanovic, Ognjenovic (Cebic, Vesovic, Antonijevic)
Türkiye: Neriman, Bahar, Neslihan, Gözde, Eda, Özge (Gülden, Gizem, Esra, Polen, Asuman)
Setler: 25-10, 25-22, 23-25, 23-25, 15-12
Süre: 19, 28, 27, 30, 17 (121 dakika)

Sayfa Yükleniyor...