Anneler Günü 2024 ne zaman? Türkiye’de Anneler Günü bugün mü kutlanıyor, hangi tarihte?

Anneler Günü kutlaması yapacaklar, tam olarak tarihe ulaşmak istiyor. Türkiye’de ve Dünya’da evrensel olarak kutlanan Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci haftasına denk geliyor. Tarihçesi Yunan mitolojisine kadar dayanan Anneler Günü, resmi olarak ilk kez ABD’de kutlanmaya başlandı. Annelerine sürpriz yapmaya hazırlananlar ise “ Bugün Anneler Günü mü” sorusuna cevap arıyor. Peki Anneler Günü ne zaman, bugün mü? İşte, 2024 Anneler Günü tarihi…

Haber Merkezi - NTV Spor 12.05.2024 - 09:16
Son Güncelleme: 12.05.2024 - 09:16
Anneler Günü 2024 ne zaman? Türkiye’de Anneler Günü bugün mü kutlanıyor, hangi tarihte?

Anneler Günü için çeşitli etkinlik planlaması yapanlar günler öncesinden hazırlıklara başladı. Bu anlamlı güne vurgu yapmak isteyenler ise çeşitli hediyeler alarak annelerine minnetlerini gösterecek. Anneler Günü kutlamaları, 1900’lü yıllara kadar dayanırken günümüzde ise gelenek haline geldi. Anneler Günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kutlanacak. Genç, yaşlı birçok kişi Anneler Günü’nde alacakları hediyeleri ve sürprizleri hazırlamaya başladı. Anneler Günü 2024 yılında hafta sonuna denk geliyor. Peki 2024 Anneler Günü ne zaman? İşte, Anneler Günü’nün kutlanacağı gün…

ANNELER GÜNÜ 2024 NE ZAMAN?

Dünya genelinde kutlanan Anneler Günü ilk olarak ABD’de ortaya çıkarken günümüzde ise birçok ülkede benzer tarihlerde kutlanıyor. Türkiye’de Anneler Günü, bu yıl 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günü kutlamaları, ilk kez Yunan mitolojisinde ortaya çıkmıştır. İnanışa göre pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi kabul edilen Rhea onuruna verilen yıllık ilkbahar festivalinde Anneler Günü’nün temeli atılmıştır.

ABD’de ise Anna Jarvis, kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi. Ardından kutlamalar Dünya genelinde yapılmaya başlandı.

BABALAR GÜNÜ TARİHİ 2024

Anneler Günü’nün yanı sıra benzer şekilde Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez 1910 yılında Babalar Günü kutlanmaya başlanmıştır.

İlk etapta resmi olarak Babalar Günü ilan edilmezken 1966 yılında o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. ABD’de başlayan kutlamalar günümüze kadar ulaşmıştır.

Babalar Günü 2024 yılında 16 Haziran tarihine denk gelmektedir.

Sayfa Yükleniyor...