Ne kadar organizasyon, o kadar bütçe...

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, önemli açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 26 Ekim 2010 - 10:50

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, olimpik olmayan federasyonlara artık proje karşılığında bütçe ayıracaklarını söyledi.
        
Akgül, önceki yıllara göre artık daha farklı bir bütçe uygulaması gerçekleştireceklerini belirterek, "Olimpik spor dallarının federasyonlarına daha fazla bütçe ayırmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Olimpik olmayan federasyonlara bundan böyle direkt bütçe vermek gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Akgül, "Federasyonlara, 'yıllık size şu kadar bütçe taahhüt ediyoruz' şeklinde bir açıklama yapmayacağız. Bundan sonra federasyonların 2011 yılı içindeki projelerini alıp, o projelerine göre  bütçelerini taahhüt ettireceğiz. Söz konusu projelerini uygun gördüğümüz takdirde de destek vermeye devam edeceğiz. Bu yeni getireceğimiz sistemle federasyonların sponsor bulma konusunda bundan sonra daha fazla gayretli davranmalarını amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Federasyonları 'Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) veriyor, biz harcıyoruz' pozisyonundan artık çıkarmak istiyoruz'' diyen Yunus Akgül, "Gelecek iki yıl, olimpiyat hazırlıkları açısından çok önemli olacak. Bir ülkenin spordaki başarısı, olimpiyatlarda elde ettiği derecelerle ölçülüyor. Dünya ve Avrupa şampiyonaları da büyük bir etken, ancak olimpiyatlar bu konuda kesin ölçüdür. Bu yüzden olimpiyatlara sporcu gönderme ihtimali yüksek olan federasyonlara, GSGM pastasından daha fazla pay vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Bazı kulüplerin ve federasyonların sponsorluk konusunda oldukça iyi çalıştığını ifade eden Akgül, "Sponsor bulmada üç sene öncesine göre iyi bir durumdayız, üç sene sonra çok daha iyi olacağız. Gerektiğinde kanun ve yönetmelik çıkarıyor, federasyonlarımızı ve kulüplerimizi bu konuda zorluyoruz. Bazı ülkelerde amatör sporcular ve kulüpler çok ünlü firmaların reklamlarını taşıyor. Maalesef bizim ülkemizde birçok amatör branşta aynı durum söz konusu değil. Ancak ben bu durumun düzeleceğine inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.