Ay-yıldızlılar çeyrek finalde!

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, Güney Kore'de devam eden Dünya Şampiyonası'nda son 8'e kaldı. Ay-yıldızlılar İtalya'yı 46-44 yendi.

NTV Spor 10 Temmuz 2014 - 19:28

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, Güney Kore'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi.

Ay-yıldızlılar TOP16 Grubu'nun son maçında İtalya'yı 46-44 mağlup etmeyi başardı ve adını son 8'e yazdırdı.

Millilerin çeyrek finale kalmasında Kolombiya'nın Almanya'yı yenmesi de etkili oldu.

Ay-yıldızlılar karşılaşma sonrası mutluydu. Maç sonrası zorlu mücadeleyi değerlendiren Koç Sedat İncesu; “Aslında çok kötü bir turnuva geçiriyoruz. Geçen sezon final oynamış bir ekip olarak her zaman turnuva takımı olmak gerek. Şimdi önümüze bir şans daha geldi. Bu galibiyetin tadını çıkardıktan sonra çapraz eşleşmeden gelecek İngilitere maçına odaklanacağız” dedi.

Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ise hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtti ve ekledi; “Turnuva asıl şimdi başlıyor. Farklı planlarımız vardı ancak çocuklar bize ufak bir sürpriz yaptı. Bundan sonraki maçlarımızı en iyi şekilde oynayarak mutlu sona ulaşmak istiyoruz.”

Milli takımın ana sponsoru Garanti Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ise Tekerlekli Basketbol Takımı'na destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı, 12 Temmuz Cumartesi günü çeyrek finalde İngiltere ile karşılaşacak.