"Basketbola yeni isimler kazandırmak istiyorum"

NBA'in eski yıldızlarından Gheorge Mureşan, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 04 Nisan 2014 - 18:19

Giant Basketbol Akademisi turu kapsamında Adana ve Mersin'e gelen NBA'in eski oyuncularından Gheorge Mureşan ülkemizden ayrıldı.

2,32'lik boyu ile NBA'in en uzun oyuncularından biri olan Romanyalı Mureşan, Adana ve Mersin'deki bazı kolejlerde öğrenci değişim programıyla gelen Birleşik Amerikalı öğrenciler, İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli Amerikalı askerler ve Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu John Espinoza ile basketbol dersinde buluşmuştu.

Romanya'da Nadia Comaneci ve Galatasaray'ın eski yıldızı Gheorge Hagi'den  sonra  en önemli sporcu kabul edilen ve  ünlü Amerikalı aktör Billy Crystal ile başrolünü paylaştığı  "My Giant" adlı filmde de rol alan Gheorghe Mureşan'ı İstanbul'dan ayrılırken NTV Spor Editörü Habip Ali Baransel uğurladı.

Washington DC'ye gitmeden önce NTV Spor'a konuşan Mureşan kurduğu Giant Basketbol Akademisi ile 6-14 yaş arası çocuklara basketbolu sevdirmeye çalıştığını dile getirdi. kampta top tutuşu, şut teknikleri,  takım oyunu, ribaund ve savunma gibi basketbolun temel teknikleri üzerine eğitim verdiğini söyleyen Mureşan, basketbola yeni isimler kazandırmak için çaba gösterdiğini vurguladı. Türkiye'deki kampında çok verimli geçtiğini söyleyen dev adam en kısa zamanda tekrar ülkemize gelmek istediğini söyledi.

1993-2000 döneminde Washington Bullets ve New Jersey Nets takımlarında forma giyen Mureşan, 1995-1996 sezonunda en iyi gelişim gösteren NBA oyuncusu seçilmişti. Gheorghe Mureşan ortalama 29,5 dakika sahada kaldığı sezonu 14.5 sayı, 9.6 rebound ve  2.26 blok ortalaması ile kapatarak kariyerinin en parlak dönemine imza atmıştı.

Mureşan halen Washington Wizards takımının pazarlama ve halkla ilişkiler görevini yürütüyor.