Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, maçın son bölümünde düdüğünü bırakarak soyunma odasına giden ve kalan bölümde görev yapmayan Nuran'ın davranışı eleştirilerek, şöyle denildi:
"Basketbol tarihimizde benzeri yaşanmamış bir olaya tanıklık ettik. Son haftada ve sezonun en önemli maçlarından birine başhakem olarak atanan Rüştü Nuran'ın, üzerindeki büyük sorumluluğu kişisel kaprislerine kurban ettiğine şahitlik ettik. Nuran'ın oyuna, oyunculara ve hakem arkadaşlarına saygıyı bir kenara bırakarak maçı yarıda bırakıp gitmesi, basketbol tarihimizde kötü bir anı olarak kalacak."
Siyah-beyazlı taraftarların maçın son bölümünde hakemlerin çaldıkları düdükleri alkışlamak suretiyle protesto ettiği vurgulanarak, "Bu mizahi yanı ağır basan ama hakaret içermeyen tezahüratlar eleştiri hakkı sınırları içindeydi. Başhakem Rüştü Nuran'ın bu protestoları kişiselleştirmesi ve ani bir hareketle düdüğünü boynundan çıkartarak artık maça devam etmeyeceğini söyleyerek çekip gitmesi, çok amatörce yapılmış ve saygı sınırları dışına çıkan bir tavırdı" ifadeleri kullanıldı.
Rüştü Nuran'a maça çıkmamasının bazı soru işaretlerine neden olduğu savunularak, "Nuran, maçı bıraktığında Galatasaray Liv Hospital, Rönesans TED Ankara Kolejliler önünde galip durumdaydı ve Beşiktaş İntegral Forex, o sonuçla play-off'a girebiliyordu. Acaba 'rahatsız' hakem, Beşiktaş'ın hükmen mağlubiyetine yol açacak bir girişimin parçası olarak mı soyunma odasına kaçtı? Galatasaray'ın uzatmada gelen yenilgisinin ardından, maçımızın boş tribünler önünde 'usulen' bitirilmiş olması, bu kanaatimizi güçlendirmektedir" değerlendirilmesinde bulunuldu.
Açıklamaya şöyle devam edildi:
"Avrupa Ligi ve Avrupa Kupası'nda görev alan Rüştü Nuran, acaba o maçları da sürekli tribüne kulak vererek mi yönetiyor? Söz gelimi Sırbistan'da tribünler, koro halinde ırkçı ve küfürlü tezahürata başladığında ne yapıyor? Hakem rahatsızlığı nedeniyle maça devam edememişse, tribünler neden boşaltıldı? Türkiye Basketbol Federasyonu, bundan sonra maçlarda sakatlanan veya aniden rahatsızlanan hakemler konusunda ne yapacak? Bir kişinin psikolojik bunalım geçiriyor olması, tüm seyircilerin maçı izleme hakkının elinden alınması için yeterli sebep midir? Bu koşullarda, bir maç sahipsiz bırakılmışken MHK Başkanı'na telefonla ulaşamıyorsak acaba ne zaman ulaşabileceğiz?"
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun göreve çağrıldığı açıklama, "Türkiye'nin ilk spor kulübü olan, 112 yıldır spor sahalarında daima hakkı ile kazanmayı kendisine hedef seçen bizler, yaşanan bu skandalla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimini gereğini yapmaya davet ediyor ve Nuran'ın maçlarımıza bir daha verilmemesini talep ediyoruz" ifadeleriyle tamamlandı.