En skorer Tuğba!

Londra Olimpiyat Oyunları'nda Çek Cumhuriyeti'ni yenerek 2'de 2 yapan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oynadığı 2 maçtaen skorer oyuncusu Tuğba Palazoğlu oldu. Rİbaundda ise ilk sıra Nevriye Yılmaz'ın...

NTV Spor 31 Temmuz 2012 - 11:11

Tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarına katılan ve Londra'da oynadığı 2 maçı da kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın geride kalan 2 maçta en skorer ismi Tuğba Palazoğlu oldu.

''Potanın Perileri'', Angola ve Çek Cumhuriyeti ile oynadığı 2 maçta toplam 133 sayı atarken, bunların 24'ü Tuğba'dan geldi. Tuğba'yı, 22 sayıyla Bahar Çağlar, 19 sayıyla da Şaziye İvegin izledi.

RİBAUNDLARDA NEVRİYE FARKI
Milli takımın 2 maçta en çok ribaund alan oyuncusu ise Nevriye oldu. Nevriye, 2 maçta 7'si hücum, 11'i de savunma olmak üzere toplam 18 ribaund aldı. Bahar Çağlar 14, Birsel Vardarlı ise 8 ribaundla Nevriye'yi takip ederken, uzun oyuncu Kuanitra Holingsvorth'un iki maçta toplam 5 ribaund alması dikkat çekti.

3 SAYIDA TUĞBA
Milli takımda 3 sayılık atışlarda geride kalan 2 maçta en başarılı oyuncu Tuğba Palazoğlu oldu. Kullandığı altı 3 sayılık atışın 5'ini sayıya çevirmeyi başaran Tuğba, toplamda kaydettiği 24 sayının yarısını 3 sayılık atışlardan buldu. Işıl Alben, 3 sayılık atışlarda 4 atışın tamamından yararlanamazken, Şaziye İvegin ise 10 atışın 5'ini sayıya çevirdi.

ASİSTTE BİRSEL
Milli takımda ilk iki maç sonunda en çok asist yapan oyuncu birsel Vardarlı oldu. Birsel, 9 asistle başı çekerken, Bahar Çağlar 6, Tuğba Palazoğlu da 5 asist yaptı.