Finalist kim olacak?

Amerika Birleşik Devletleri ile Litvanya, FIBA Dünya Kupası'nda finale yükselmek için karşı karşıya gelecek. Çeyrek finalde milli takımımızı eleyen Litvanya'nın, tüm rakiplerini farklı yenen Birleşik Devletler karşısında neler yapacağı merakla bekleniyor. Karşılaşma bu akşam saat 22'den itibaren NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

NTV Spor 10 Eylül 2014 - 23:58

Amerika Birleşik Devletleri ile Litvanya, 4 yıl önce Türkiye'de olduğu gibi yarı finalde karşı karşıya gelecek.

D Grubu'nu ilk sırada bitiren Litvanya, çeyrek finalde milli takımımızı elemişti. Birleşik Devletler ise ilk yarısında zorlandığı maçta, Slovenya'yı, 119-76 yenmeyi başarmıştı.

Litvanya'yı çok zor bir maç bekliyor... Zira Birleşik Devletler'in baskılı savunması karşısında sakin kalıp; top kaybı yapmayacak bir oyun kurucu büyük önem taşıyor. Ancak Litvanya'nın oyun kurucusu Kalnietis son hazırlık maçında sakatlandığı için Dünya Kupası'nda mücadele edemiyor. Kalnietis'in yokluğunda oyunu Seibutis üzerinden organize eden Litvanya'nın, ultra atletik Amerikalı oyuncuların baskılı savunması karşısında neler yapacağı merakla bekleniyor.

Birleşik Devletler, çeyrek finalde, NBA'de forma giyen Goran Dragiç'in varlığına karşın, Slovenya'yı 25 top kaybına sürüklemiş ve bu top kayıplarından toplam 40 sayı üretmişti. Litvanya'nın NBA patentli pota altı oyuncuları Valanciunas ve Moteijunas'ı da, kendilerinden çok daha atletik Amerikalı uzunlar karşısında zor bir gece bekliyor.