THY EuroLeague ne zaman başlıyor? 2024-2025 sezonu ilk hafta programı belli oldu

Avrupa’nın kulüp düzeyinde en önemli basketbol organizasyonu olan EuroLeague’de heyecan başlıyor. Lig formatıyla oynanacak EuroLeague’de 18 takım final-four için mücadele edecek. Türkiye’yi bu sezon Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko temsil edecek. Fenerbahçe Beko geçtiğimiz yıl dörtlü finalde mücadele etme başarısı gösterirken gözler yeni sezona çevrildi. EuroLeague’de İspanya ve Fransa’yı 3’er takım temsil edecek. Peki THY EuroLeague ne zaman başlıyor? İşte, organizasyonun detayları…

Haber Merkezi - NTV Spor 02 Ekim 2024 - 15:26

THY EuroLeague’de bu sezon 34 hafta sürecek. Puan sıralamasını ilk 6’da tamamlayan takımlar doğrudan play-off çeyrek finallerinde yer almaya hak kazanacak. Ligi 7-10. sırada tamamlayan takımlar ise play-in’de mücadele edecek. EuroLeague’de ilk haftada Fenerbahçe Beko, Yunanistan ekibi Olympiakos ile kozlarını paylaşırken Anadolu Efes ise Virtus Segafredo Bologna takımıyla karşı karşıya gelecek. tutkunları ise EuroLeague’de heyecanın başlayacağı tarihe odaklandı. Peki THY EuroLeague ne zaman başlıyor? İşte, ilk haftanın programı…

THY ?

EuroLeague’de için heyecanlı geri sayım başladı. Basketbolda Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu olan EuroLeague 3-4 Ekim’de oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

SEZON 34 HAFTA SÜRECEK

Ligde 34 haftalık normal sezonu ilk 6 sırada bitirecek takımlar doğrudan play-off çeyrek finale yükselecek. Ligi 7-10. sırada tamamlayacak bitiren ekipler ise play-in oynayacak. Tek maç eleme sistemiyle oynanacak play-in sonunda iki takım daha play-off'a kalacak.

Play-off çeyrek finalde ise toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımlar adını Dörtlü Final'e yazdıracak.

TÜRKİYE’Yİ İKİ TAKIM TEMSİL EDECEK

THY Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi bu sezon da Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko temsil edecek.

Geçen sezon play-in oynayan Anadolu Efes ile Dörtlü Final'de mücadele eden Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nin daimi üyeleri olarak bu sezon da organizasyonda yerlerini alacak.

EUROLEAGUE İLK HAFTANIN PROGRAMI

3 Ekim Perşembe

19.45 ALBA Berlin (Almanya)-Panathinaikos AKTOR (Yunanistan)

20.00 Zalgiris (Litvanya)-Barcelona (İspanya)

20.00 Monaco (Fransa)-EA7 Emporio Armani Milan (İtalya)

21.30 Baskonia (İspanya)-Partizan (Sırbistan)

21.45 Bayern Münih (Almanya)-Real Madrid (İspanya)

22.00 Maccabi (İsrail)-LDCL Asvel (Fransa)

4 Ekim Cuma:

20.30 Fenerbahçe Beko-Olympiakos (Yunanistan)

22.00 Virtus Segafredo Bologna (İtalya)-Anadolu Efes

22.00 Paris Basketbol (Fransa)-Kızılyıldız (Sırbistan)