"2020'ye hazırız"

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehir cumartesi günü Buenos Aires'te açıklanacak. Tarihi gün öncesinde İstanbul Adaylık Komitesi bir basın toplantısı düzenledi ve şehrin oyunlara hazır olduğu mesajını verdi.

NTV Spor 04 Eylül 2013 - 13:57

2020 Olimpiyat Oyunları heyecanında son viraja girildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak ülkenin belirleneceği Arjantin'in Buenos Aires şehrindeki temaslarını sürdürüyor.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat düzenlediği basın toplantısında İstanbul'u tanıttı. Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak için her türlü imkana sahip olduğunu dile getirdi.

Hasan Arat, "2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak için hazırız ve bunu çok istiyoruz. Asya, Avrupa'nın yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıları iki kıtada ağırlama fikri gerçekten çok farklı hissettiriyor.İstanbul, olimpiyat oyunları tarihi açısından da yepyeni bir kültür" şeklinde konuştu.

İstanbul'un yanı sıra Madrid ve Tokyo'nun da ev sahibi olmak için yarıştığı 2020 Olimpiyat Oyunları'nın hangi şehirde düzenleneceği IOC üyelerinin yapacağı oylamanın ardından cumartesi akşamı açıklanacak.