Binlerce kadın Bağdat Caddesi'nde

İstanbul'un Bağdat Caddesi'nde renkli bir koşu etkinliği düzenlendi. Binlerce kadın, kendilerine özel düzenlenen bu koşuda yer alarak keyifli bir deneyim yaşadı.

NTV Spor 05 Haziran 2016 - 14:23

İstanbul, dünyaca ünlü bir spor markasının yalnızca kadınlara özel koşusuna ev sahipliği yaptı. Bağdat Caddesi'nde yapılan etkinlikte 5 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere iki farklı mesafede koşan binlerce kadın, parkurdaki birçok sürpriz ile unutamayacakları bir yarış deneyimi yaşadı.

Spor dünyasının başarılı kadınlardan milli sörfçü Çağla Kubat ve Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen de koşuya katılan isimler arasındaydı. Şahika Ercümen, koşunun ardından yaşadığı deneyimi NTV Spor'a anlattı; "2500 kadınla koştuk bugün. Bu beni çok motive etti çünkü pazar sabahı yatağından kalmış onlar enerji dolu kişilerle olmak çok iyiydi. Bir kaç saatlik uykuyla durmama rağmen çok enerji veriydi."

Uzman antrenörleri ve koşu koçlarının eşliğinde düzenlenen antrenmanlarla kadınları sporun gücünü deneyimlemeye davet eden etkinlik İstanbul'un yanı sıra aralarında Rio de Janeiro, Shangai ve Los Angeles'ın da bulunduğu 19 farklı şehirde düzenleniyor.