Çin'de gururun adı Yuanhui Fu

Geçtiğimiz gün yapılan kadınlar 4x100 metre karışık bayrak yüzme finaline, müsabakanın sonucundan çok Çinli yüzücü Yuanhui Fu'nun sözleri damga vurdu.

NTV Spor 16 Ağustos 2016 - 16:22

Eurosport Türkiye'nin haberine göre ABD takımının altın madalyaya ulaştığı yarışta podyumu kıl payı kaçıran Çin takımının yüzücüsü Fu, havuz kenarında kameralara yaptığı açıklamada söze kendi performansını eleştirerek başladı.

Takımını geri düşürenin kendisi olduğunu dile getiren Fu'nun yüzündeki acı ifadesi bir basın mensubunun dikkatini çekince 20 yaşındaki yüzücüye midesinde bir ağrı olup olmadığı soruldu.

Bu soruya içtenlikle yanıt veren Fu, "Regl dönemimdeyim ve onun sancılarını çekiyorum. Bu durum performansımı etkilemiş olabilir ancak bir mazeret sayılamaz." ifadelerini kullandı.

Kadın sporcuların sıklıkla gizlemeye çalıştığı bu insani durum hakkında Fu'nun sessizliğini bozması, ülkesi Çin'de de geniş yankı buldu. Birçok sporsever sosyal medya aracılığıyla Fu'ya destek mesajları göndererek, hem açıksözlü tavrı hem de bu şartlarda yarışmasından ötürü Fu ile gurur duyduklarını belirtti.

Yuanhui Fu, geçtiğimiz hafta yapılan kadınlar 100 metre sırtüstü finalinde bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Türkiye'de benzer bir durum 2003 yılında yaşanmış, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gümüş madalyada kalan Süreyya Ayhan yarışın ardından düzenlenen basın toplantısında regl döneminde olduğunu açıklamıştı.