Gözler onlarda olacak!

Olimpiyat Oyunları’nın, atletizm ve jimnastik ile birlikte 3 ana dalından biri olan yüzme, sporseverleri 1 hafta boyunda ekran başına kilitleyecek. Yüzmede tüm gözler Michael Phelps'in, atlamada ise Çinli sporcuların üzerinde olacak.

NTV Spor 27 Temmuz 2012 - 16:51
Olimpiyat Oyunları'nın, atletizm ve jimnastik ile birlikte 3 ana dalından biri olan yüzme, sporseverleri 1 hafta boyunda ekran başına kilitleyecek.
 
Yüzme yarışları boyunca tüm gözler bir kez daha, Pekin Olimpiyat Oyunları'nın 8 altın madalyalı ismi Michael Phelps'in üzerinde olacak. Bu kez 7 dalda yarışacak Phelps, takım arkadaşı Ryan Lochte ile büyük bir madalya savaşı verecek. Atina 2004'te de 8 madalya kazanan Phelps, katılacağı son Olimpiyat'ta tarihe geçmeye şansını da değerlendirmeye çalışacak. Phelps, havuzdan 3 madalya daha çıkarması halinde, Olimpiyat Oyunları tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu unvanını, efsanevi Sovyet jimnastikçi Larisa Latynina'dan devralacak.
 
Yüzmenin süper gücü Birleşik Devletler, Olimpiyat Oyunları tarihinde, Mark Spitz, Matt Biondi, Janet Evans gibi unutulmaz sporcularının yardımıyla toplam 489 madalya topladı. Ian Thorpe'un ortaya çıkmasıyla yüzmenin büyük bir popülerlik kazandığı Avustralya ise son dönemde Birleşik Devletler'i en fazla zorlayan ülke. Avustralyalı yüzücülerin Olimpiyat Oyunlarında 56'sı altın toplam 168 madalyaları bulunuyor.
 
Amerikalı ve Avustralyalı yüzücüler arasındaki rekabete, son dönemin yükselen değeri Çin Halk Cumhuriyeti ve Federica Pellegrini, Rebecca Adlington gibi favori yüzücülerle diğer ülkeler katılmaya çalışacak.
 
Pekin'de atlama dallarında tüm altınları toplayan Çinli sporcular, Londra'da da favori etiketiyle yarışacak.
 
Senkronize yüzmede ise geleneksel Rusya üstünlüğünün Londra'da da sürmesi bekleniyor.