''İngiliz sporu için harika bir gün''

İngiltere Başbakanı Cameron, atletizmde bugün üç altın madalya alan ülkesinin sporcularını kutladı.

NTV Spor 05 Ağustos 2012 - 00:33

İngiltere Başbakanı David Cameron, heptatlon, 10 bin metre ve uzun atlamada ülkesine altın madalya kazandıran sporcuları kutladı.

Başbakan Cameron, sosyal iletişim sitesi Twitter'daki hesabından, ''Jessica Ennis, Greg Rutherford ve Mohamed Farah'ı tebrik ediyorum. Harika performanslar ortaya koydular. Onlara tezahürat etmekten dolayı gururluyum. İngiliz sporu için harika bir gün'' diye yazdı. 

Londra Olimpiyatları'nda erkekler uzun atlamada altın madalyayı Greg Rutherford alarak, son 48 yıldır ilk kez bu alandaki altın madalyayı ülkesine kazandırmış oldu.

Büyük Britanyalı atlet Mohamed Farah da 10 bin metrede birinci olarak, olimpiyat tarihinde bu alanda ülkesine altın madalya kazandıran ilk erkek sporcu oldu.

Atletizm yarışlarını Olimpiyat Stadyumu'nda, İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz kraliyet ailesinin mensupları, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve ünlü İngiliz şarkıcı Paul McCartney de izledi.

İngiliz sporcular 80 bin kişi kapasiteli Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan törende, kalabalığın coşkulu tezahüratı eşliğinde madalyalarını aldı.