İngiltere'de favorilerin gecesi!

NTV Spor'da cumartesi gecesi yine boks gecesiydi. Liverpool'daki mücadelelerde favoriler sürprize izin vermedi.

NTV Spor 13 Mart 2016 - 09:17

NTV Spor, boksun nabzını Liverpool'da tuttu.

FLANAGAN UNVANI KAPTIRMADI
Gecenin ana maçında WBO hafif sıklet şampiyonu Terry Flanagan, Derry Mathews ile karşılaştı. Mücadelede tekniğiyle rakibine üstünlük kuran Flanagan ilk rauntları kazanan taraf oldu. Maç boyunca bir kaç defa bel altı vuruşları nedeniyle Flanagan'ı uyaran hakem, sekizinci rauntta dirseğini kural dışı kullandığı gerekçesiyle şampiyonun bir puanını sildi. Tempoyu artıran Flanagan zaman zaman Mathews'un kontraları karşısında zor anlar yaşasa da üstünlüğünü korudu. 12 raunt sonunda karşılaşmayı masa hakemlerinin ortak kararı ile kazanan Terry Flanagan oldu ve unvanını korudu.

BUTLER'DAN NAKAVT GELDİ
Gecenin bir diğer önemli maçında İngiliz Paul Butler, Meksikalı rakibi Sebastian Sanchez ile WBO uluslararası tüy sıklet şampiyonluğu için karşı karşıya geldi.

12 rauntluk mücadelesinin ilk raunttan itibaren ringe hakim olan Butler, boy avantajını iyi değerlendirerek rakibine üstünlük kurdu. Dokuzuncu rauntta Sanchez'in karaciğer bölgesine çok sert bir kroşe atan Butler, rakibini yere serdi ve karşılaşmayı nakavtla kazanmayı başardı.
 
TETE KEMERİN YENİ SAHİBİ
Liverpool'da ringe çıkan bir diğer önemli boksör ise Güney Afrikalı nakavt makinası Zolani Tete'ydi. 12 rauntluk horoz sıklet mücadelesinde Meksikalı Jose Santos Gonzalez ile karşılaşan Tete, başında sonuna üstün götürdüğü karşılaşmanın 2. rauntunda knockdown durumuna getirdiği rakibini 7. rauntta sert bir aparkatla tekrar yere serdi. Mücadeleyi teknik nakavtla kazanan Tete, IBF Uluslararası Süper Tüy Sıklet Şampiyonluk kemerinin yeni sahibi oldu.

Gecenin diğer önemli karşılaşmalarında Tommy Langford, orta sıklette rakibini Lewis Taylor'ı yarı ağır sıklette de Matty Askin rakibi Simon Barclay'i puanla mağlup etti. Bir diğer önemli isim 2008 olimpiyat 3.'sü Vijender Singh ise çıktığı 4. profesyonel maçta süper orta sıkletteki Macar rakibi Alexander Horvath'ı 3. rauntta nakavtla yenerek çıkışını sürdürdü.