"İstanbul Olimpiyatı gurur meselesi"

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı. Şahenk, "Olimpiyatların İstanbul'a gelmesi gurur meselesidir" diye konuştu.

NTV Spor 23 Ocak 2013 - 15:45

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Doğuş Grubu ile dünyanın en önemli spor, moda ve eğlence şirketi IMG Worldwide arasındaki ortaklık anlaşmasını hatırlatan Şahenk, "2013'te IMG Worldwide ile yaptığımız ortaklıkla bazı sürprizlerimiz var. Bu kadar genç bir nüfusu olan Türkiye'nin Türk çocuklarıyla sporla adını daha fazla duyurması lazım. Bu anlamda da sürprizlerimiz olacak" dedi.
 
Ferit Şahenk daha sonra İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığıyla ilgili bir soruyu yanıtladı. 2020'yi almanın çok önemli olduğunu belirten Şahenk, "Biliyorsunuz Olimpiyatlar, dünyanın en büyük markası. Bu, tartışılmaz bir olay. Ve bir Olimpiyatın bir memlekete getirilebilir düşüncesi oluştuğu zaman bilin ki memleketiniz bir yere gelmiş demektir" diye konuştu.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun temaslarda bulunduğunu hatırlatan Şahenk, "Ziyaretlerinde herkese elini uzattı, herkesi kucakladı. Ve Dünya Olimpiyat Komitesi, siyasi anlamda Türkiye'nin bu işin arkasında durduğunu gördü" dedi.
 
Spor Bakanı Suat Kılıç ve Türkiye Olimpiyat Komitesi'nin de Londra'da yoğun temaslar yürüttüğünü belirten Şahenk sözlerini şöyle tamamladı: "2020'de İstanbul'a Olimpiyatları getirmek istiyoruz. Belki bu ilk kez özel sektörün olimpiyatla ilgili konuşması oluyor ama olimpiyatların İstanbul'a gelmesi gurur meselesidir. sadece 4 dakikalık bir olimpiyat sunumunun televizyonlarda gösterilmesi bile milyarlarca dolarlık bir tanıtıma eş değer oluyor."