"İstanbul özel bir şehir"

İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, Arjantin’de dünya basının önüne çıktı.

NTV Spor 05 Eylül 2013 - 22:47

2020 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibini belirleyecek oylama için geri sayım sürüyor. Buenos Aires'te bulunan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, basının karşısına geçti. Arat, tanıtım sürecinde gençlerin dinamizmini ön plana çıkardıklarını belirtirken, oyunların neden İstanbul'da olması gerektiğini anlattı.

"Türkiye'deki genç jenerasyon daha önceki tüm kuşaklardan daha farklı" diyen Arat, "Çok iyi eğitim görmüş, kendini çok iyi ifade edebilen ve küresel bir dünyanın vatandaşları. ayrıca türkiye'nin de küresel elçileri. Türkiye'de her yıl 700 bin üniversite öğrencisi mezun oluyor. Ve dünyadaki ekonomik krize rağmen birçok öğrencimize iş bulabiliyoruz. İstanbul 2020, genç kuşağın daha mutlu olması, daha uyum içinde yaşaması konusunda yardımcı olacaktır" diye konuştu.

"EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ GENÇLER"
Arat, "Olimpiyat genç oyunculara saygıyı ev barışı öğretiyor. Projelerimiz sayesinde gençleri olimpiyat konusunda heyecanlandıracağız. Olimpiyat değerlerinden hareket ederek gençlerin çok önemli olduğuna karar verdik. Ben bir Türk vatandaşı, bir baba olarak Türkiye'nin en büyük motivasyon kaynağının gençlerimiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Daha önce Türkiye'nin bu kadar büyük bir organizasyonu gerçekleştirmediğni söyleyen Arat, "İstanbul'da ilk defa böyle büyük bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Biz bir şehir, bir oyun ve iki kıtayı bir araya getiren özel bir şehir de düzenlenmesini istiyoruz. Ve olimpiyat hareketi için bu bölgede olimpiyat oyunlarının düzenlenmesinin çok ilginç olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.