İşte olimpiyat ruhu!

Rio Olimpiyat Oyunları’nda, olimpiyat meşalesini, Vanderlei Lima'nın yakması birçok sporseveri şaşırttı. Ancak bu onurun Lima'ya verilmesinin altında çok dramatik bir hikayenin izleri var.

NTV Spor 06 Ağustos 2016 - 15:53

Rio Olimpiyat Oyunları'nda olimpiyat meşalesini yakan Vanderlei Cordeiro de Lima'nın çok ilginç bir hikayesi var.

2004 Atina Olimpiyatları maraton mücadelesine Lima favori olarak çıkmıştı. Lima henüz ilk andan itibaren otoriteleri şaşırtmamış ve yarışın kontrolünü eline almıştı. Ancak ne olduysa, koşunun 34. km'sinde oldu. Bir anda seyircilerden bir tanesi kalabalığın arasından fırlayarak Brezilyalı atletin önünü kesti. Galibiyetine garanti gözüyle bakılan Lima o anda neye uğradığını şaşırdı.

Sonradan piste dönen lima yarışa tekrar dahil olsa da, temposunu ve düzenini kaybetmişti. Mücadeleyi 3. tamamlayabilien 35 yaşındaki sporcu buna rağmen, gülümsemesini hiç kaybetmedi. Lima'nın salona girerkenki mutluluğu da hiç akıllardan çıkmadı.

Lima'yı pistten çıkaran ve seyircilerin arasına iten kişinin sonradan daha önce 2003 F1 İngiltere GP'de de yarış pistine atlayan eski rahip Cornelius (Neil) Horan olduğu öğrenildi. İrlandalı Horan, sonradan birçok Brezilyalı'nın tepkisini aldı.

Brezilyalı yetkililer ise 2004'te altını kaçırsa da kendini ve gülümesemesini hiç kaybetmeyen 46 yaşındaki altın kalpli bu atlete olimpiyat ateşini yaktırarak, olimpiyat ruhunun tam anlamıyla hakkını vermiş oldu.