"Kaliteyi artırmak için devşirdik"

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Londra Olimpiyatları'na erken veda eden Melek Hu ve Bora Vang'a sahip çıktı. Çimen, devşirme raketlerin Türkiye'nin ismini uluslararası alanda duyurduğunu söyledi.

NTV Spor 03 Ağustos 2012 - 11:24

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Londra Olimpiyatları'nda birinci turda elenen Melek Hu ve üçüncü turda oyunlara veda eden Bora Vang'a sahip çıkarak, ''Olimpiyatlarda yer almış olmamız başarıdır'' dedi.

Oktay Çimen, iki sporcunun yaklaşık 300 masa tenisçisinin arasından olimpiyatlara vize aldığını belirterek, Melek Hu ve Bora Vang'ın uluslararası alanda Türkiye'nin ismini duyurduğunu söyledi.

Çimen, ''İki sporcumuz, gösterdikleri performansla bizlere umut verdi. Melek Hu ve Bora Vang çok yetenekli, gelecek vaat eden genç isimler. Her iki sporcumuzun da uzun vadede çok iyi yerlere geleceklerine inancım tam. Olimpiyatlarda yer almamız başarıdır. Bir sonraki olimpiyatlarda sporcu sayımızı artırarak daha iyi başarılar elde etmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

''Melek Hu ve Bora Vang'ın kendilerinden daha iyi olan tenisçilerle maç yapması gerekiyor'' diyen Çimen, Türkiye'de rakip bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını, yerli oyuncuların iki tenisçiye rakip olabilecek düzeyde olmadığını ifade etti.

"YERLİ SPORCULARIMIZA ÖRNEK OLUYORLAR"
Çin Halk Cumhuriyeti sporcularının masa tenisinde büyük bir üstünlüğe sahip oluğunu dile getiren Çimen, ''Melek Hu ve Bora Vang'ı yerli sporcularımızın kalitesini artırmak için devşirdik. Yerli sporcularımızın kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyorlar'' dedi.

Çimen, ''Melek ve Bora yerli sporcularımızla birlikte idman yapıyor. Yerli masa tenisçilerimiz, Melek ve Bora ile birlikte antrenman ve maç yapma şansını yakalayarak, eksikliklerini gideriyor. Melek ve Bora elde ettikleri başarılarla yerli sporcularımıza örnek oluyor'' ifadelerini kullandı.

"DEVŞİRME SPORCULARLA DEVAM EDECEK DEĞİLİZ"
Türkiye'nin tarihinde olimpiyatlara masa tenisinde yerli sporcu gönderemediğini belirten Çimen, ''Yerli sporcularımız performansları giderek artıyor. Yıldızlar Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda yerli tenisçilerle madalyalar kazandık. Bu madalyalarda Melek ve Bora'nın payı yadsınamaz. Uzun yıllar devşirme sporcularla devam edecek değiliz'' diyerek sözlerini tamamladı.