Karateciler madalya avına hazır!

İstanbul’un evsahipliğini yapacağı Avrupa Karate Şampiyonası’na sayılı günler kala millilerimiz, NTV Spor’un sorularını yanıtladı.

NTV Spor 16 Mart 2015 - 19:25

50'inci Avrupa Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milli takımımız, kamp yaptıkları otelde NTV Spor mikrofonlarına konuştu.

19-22 Mart tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olan şampiyonanın hazırlık kampındaki karatecilerimizden 2011, 2012 ve 2013'te Avrupa üçüncülüğü bulunan erkek kata takımımımızın kaptanı Orçun Duman, dev turnuvaya çok sıkı bir şekilde hazırlandıklarını ve kendi seyircileri önünde şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Daha önce gençlerde 3 defa Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan ve bu yıl büyüklerde ilk defa yarışacak olan 20 yaşındaki Uğur Aktaş ise madalya hedeflerinin yanı sıra ilk altıya giren sporcuların Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunlarına direkt katılma hakkı kazanmasının da önem taşıdığını ifade etti.

Perşembe günü başlayacak ve 4 gün sürecek olan Avrupa Karate Şampiyonası, NTV Spor ekranından yayınlanacak. Türkiye, 2000 yılından sonra ikinci kez Avrupa Karate Şampiyonası'nı organize edecek. Turnuvayı sporseverler Sinan Erdem Spor Salonu'nda ücretsiz olarak takip edebilecek.