Kayaalp'in buruk sevinci

Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, güreşte alınan başarısız sonuçlar nedeniyle kendi madalyasının sevincini yaşayamadığını söyledi.

NTV Spor 17 Ağustos 2012 - 12:18

Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, güreşte alınan başarısız sonuçlar nedeniyle kendi madalyasının sevincini yaşayamadığını söyledi.

Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Rıza Kayaalp, AA Genel Müdürlüğü'nde Spor Haberleri Editörlüğüne ziyarette bulundu.

Kayaalp, ziyarette yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları'nın başladığından itibaren Türk sporcularının 10 gün boyunca madalya kazanamadığını, bu nedenle herkesin madalyayı güreşten beklediğini söyledi.

Güreşte de ilk gün iyi neticelerin gelmediğini vurgulayan Kayaalp, böylelikle daha fazla sorumluluğun üzerine düştüğünü, kendisinden ilk madalya beklentisi oluştuğunu bildirdi.

Kayaalp, bir sonraki gün daha iyi konsantre olarak çıktığı maçların hepsini alarak yarı finale yükseldiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

''Yarı finale çok kısa bir zamanda çıktım. Tam dinlemedim çünkü rakibim zordu. İkimiz favoriydik ve aynı gruptaydık. Kim finale çıkarsa kesin olimpiyat şampiyonluğunu yaşayacaktı. Tabi onun da etkisiyle ilk devre yaptığım hatayla finali kaybettim. Bronz maçında ülkeme ilk madalya kazandırdım ve bir yolu da açmış oldum. Arkasından arkadaşlar 2 altın ve 2 gümüş madalya kazandırdı. Tabi biz güreşten daha çok şey bekliyorduk çünkü her zaman güreş olimpiyatlarda en iyisini yapmıştır. Burada da öyle bekliyorduk kendimiz için de arkadaşlarımız için de ama olmadı. Herkes diyor ki 'az çalışılmış' hayır, herkes bir sene boyunca buraya en iyi şekilde çalıştı, tonlarca ter döktü, tonlarca kilo kaldırdı. Hiç kimse olimpiyatların böyle olmasını istemezdi ama bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz. Sonuçta güreş 1 malya aldı onu da ben kazandım.''

''HEDEFİM, OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU''
Son Avrupa ve dünya şampiyonu olarak gittiği olimpiyatlarda kaybedince çok üzüldüğünü belirten Kayaalp, bir gün olimpiyat şampiyonluğu sevincini Türkiye'ye yaşatacağına inandığını söyledi.

Kayaalp, olimpiyat şampiyonluğunun her zaman tarihe yazılan bir şampiyonluk olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

''Hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım. Bugüne kadar müsabakalarda madalya istikrarım belli. Sadece benim yapmam gereken şampiyonluk. Bundan sonra her zaman ilk 3 için kürsüye çıkabilirim ama benim için her zaman şampiyonluk hedef. Herkes benim şampiyon olmamı istiyor. Olimpiyatların ardından aldığım binlerce mesaj da bu yönde.''

Milli sporcu, bugüne kadar mücadele ettiği uluslararası organizasyonlarda yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 19. madalyasına sahip olduğunu söyledi.

İLK OLİMPİYAT MADALYASINI BURUK MUTLULUĞU
Kayaalp, Avrupa ve dünya şampiyonluğunun ardından olimpiyatlarda ilk madalyasını bronz olarak aldığını ancak bunun mutluluğunu buruk olarak yaşadığını kaydetti.

''Madalya aldığımdan itibaren aslında çok üzülüyordum ama ilk madalyamız olduğundan dolayı 'mutluyum' mesajı vermeye çalışıyordum'' diyen Kayaalp, şöyle devam etti:

''Ülkemizin ilk madalyası bronz ve Londra'da ilk madalya olduğu için ülkemiz buna sevindi. Büyük bir ülkemiz var ama olimpiyatların 11. gününde bronz madalyaya sevinir hale geldik. Aslında onun da benim içimde bir burukluğu vardı ama mecburen güler yüzlü olmaya çalışıyordum. Sonrasında Allah'tan şeytanın bacağı kırıldı ve 4 madalya daha geldi. Güreş kafilemizde hava iyi değildi. Kimse istediğini yapamadı, hedefine ulaşamadı. Olimpiyatlarda alınan yenilgi, Avrupa ve dünya şampiyonalarında alınan yenilgilere benzemez. Orada gündemdesin. Tüm ülke seni konuşuyor ve senden bir şey bekliyor. Avrupa şampiyonasında yenilsen manşet atılmaz ama olimpiyatta yenildiğin zaman atılacak manşetler her zaman seni karalar. Ne kadar Avrupa ve dünya şampiyonu olsan da bir günde hepsi unutulabiliyor. O nedenle herkeste üzüntü vardı. Bu insanlar 365 gün buraya hazırlandı. Yenilmek için mi hazırlandılar? Tabi ki hayır.''

FUTBOLU SEVMEMESİNİN NEDENİ FARKI
Rıza Kayaalp, futbol oynamayı çok sevmesine rağmen izlemeyi hiç sevmediğini ve hiç bir takımın taraftarı olmadığını anlattı.

Özellikle memleketi Yozgat'ta arkadaşlarıyla çok sık halı sahada futbol oynadığını ifade eden Kayaalp, ''Oynamayı çok sevmeme rağmen izlemeyi sevmiyorum. Futbolu sevmememin nedeni ise, ülkemizde o kadar çok ön planda ki sürekli futbol konuşuluyor. O yüzden hep gündemde olduğu ve bizim başarılarımız her zaman onun altında kaldığı için futbolu sevmiyorum. Futbolun oynamanın dışında kış aylarında sürekli kayak yaparım'' dedi.

''DÜZENİM BOZULACAK DİYE YATIRIM YAPMIYORUM''
Kayaalp, spordan kazandığı paraların düzenini bozmasına bugüne kadar izin vermediğini, bundan sonra da izin vermeyeceğini vurguladı.

Daha önceki başarıları nedeniyle ödüller aldığını anlatan Kayaalp, şunları kaydetti:

''Ben ne oldum değil, ne olacağım diyen biriyim. Sosyal yaşatımda örnek olan biriyim. Bugüne kadar hiç bir şekilde para beni bozmadı, bundan sonra da bozmaz inşallah. Hep şampiyonluğu isteyen bir sporcu olduğumdan dolayı, hiç bir şekilde kazandığım para sosyal yaşantımı değiştirmedi. Bu başarılar da böylelikle geliyor zaten. Ben her zaman iyinin neden iyi, kötünün neden kötü olduğunu hep örnek almışımdır ve ona göre hareket etmişimdir. bundan sonra da aynı şekilde hareket etmeye devam edeceğim. Kazandığım paralar benim düzenimi bozacak diye yatırım bile yapmak istemiyorum ki kafam spordan başka bir yere gitmesin, sadece spora odaklanıp, sadece şampiyonluğa konsantre olayım diye.''