Kritik sorulara ne yanıt verdiler?

Arjantin'de bulunan Tokyo ve Madrid 2020 heyetleri, basın mensuplarının karşısına çıktı. Adaylık komiteleri, merak edilen soruları yanıtladı. Gazeteciler Tokyo'yu nükleer sızıntı, Madrid'i ise işsizlik ve ekonomik kriz sorularıyla terletti...

NTV Spor 05 Eylül 2013 - 14:52

İstanbul dışında 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday şehirlerden Tokyo ve Madrid'in adaylık komiteleri, Buenos Aires'te basının karşısına çıktı.  

Japon heyeti, basın toplantısında ağırlıklı olarak Fukushima'daki nükleer sızıntı konusunda yaşanan endişeyi gidermek için sorulan soruları yanıtladı. Heyete yöneltilen 7 sorunun 5'inin nükleer sızıntı hakkında olması dikkat çekti. Adaylık Komitesi Başkanı Tsunekazu Takeda, Tokyo'daki su ve yemeklerin en az New York, Londra ve Paris'teki kadar güvenilir olduğunu ve sızıntının kendilerini olumsuz etkilemediğini belirtti.
 
Madrid 2020 Adaylık Komitesi de özellikle İspanya'da yaşanan ekonomik kriz konusunda yöneltilen sorulara cevap verdi. Komite, % 27 işsizlik oranıyla birlikte yaşanan ekonomik sıkıntının 2020 adaylıklarını etkilemeyeceğini savundu. Toplantıda konuşan Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, şehrin, Olimpiyat Oyunları'na büyük bir destek verdiğini ve oyunlara hazır olduğu mesajını verdi. Botella, şehir altyapısının % 90 oranında 2020'ye hazır olduğunu belirtti.