"Londra'da güzel şeyler olacak"

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek milli tekvandocuların iyi hazırlandıklarını ve oyunlarda başarılı olacaklarını söyledi.

NTV Spor 07 Ağustos 2012 - 11:03

Şahin, ilk olarak Perşembe günü dünya ve Avrupa şampiyonu Servet Tazegül'ün tatamiye çıkacağını belirterek, ''Sporcularımız Londra Olimpiyatları'na iyi hazırlandılar. Bu yıl içindeki performansları ve verileri iyi. Kanaatim odur ki burada da  başarı yakalayacaklar'' diye konuştu.

Londra Olimpiyatları'na bütün ülkelerin hazırlıklı geldiğini ifade eden Şahin, ''Biz de gerekli hazırlıkları yaptık. Sporcularımız hazır, inşallah burada Türkiye tekvandosuna güzel madalyalar kazandıracaklar'' dedi.

Servet Tazegül, Bahri Tanrıkulu ve Nur Tatar'ın Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edeceğini hatırlatan Şahin, 3 sporcunun da kendine güveninin tam olduğunu vurguladı.

Milli sporcuların yıl içindeki performanslarının çok iyi olduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

''Üçü de çok kıymetli sporcu. Servet kendini kanıtlamış bir sporcu. 2011'in dünya şampiyonu. Nur Tatar bu sene hem Avrupa şampiyonu hem de olimpik yarışmaya kıtada birinci olarak girdi. Bahri zaten 3 kez dünya şampiyonu olmuş, 2004 Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanmış bir sporcumuz. Güzel şeyler olacak.''

Türkiye'nin geride kalan 11 günde madalya kazanma konusunda yaşadığı sıkıntıya da değinen Şahin, ''Sporcular mücadele ediyorlar. Bu büyük organizasyon dünya ya da kıta şampiyonalarına benzemez. Bazen bazı talihsizlikler de yaşanabilir'' ifadelerini kullandı.

Metin Şahin, Türkiye'nin Londra'ya kalabalık bir sporcu kafilesiyle geldiğini dile getirerek, Türkiye'de spor altyapısının yeni yeni geliştiğini söyledi.

Şu ana kadarki tabloya bakarak umutsuzluğa kapılmamak gerektiğinin altını çizen Şahin, sözlerini şunları söyledi:

''Buradan çıkan neticeye göre bundan sonraki hazırlıkları eksiklikleri tespit ederek yapmak lazım. Madalya alamayan sporcuların neden alamadığı sorusuna cevap bulmak lazım. Türkiye'de gençlerin kabiliyeti var. Okullarda sporun daha fazla yapılmasını istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde sportif rekabet okullarda başlıyor. Bizim ülkemizde son 8-10 yılda tesisleşme ve organizasyonlar var.''